PUBLICITAT

Santi Triguero Jugador de l’Inter d’Escaldes

«Anar a Europa és una il·lusió, no una obligació»

Per Miquel López-Egea

Santi Triguero / Interescaldes.com
Santi Triguero / Interescaldes.com

Santi Triguero, de 42 anys, és una referència dins del futbol català perquè és el màxim golejador català de la història amb 315 gols en 24 temporades, a més de ser l’últim jugador amateur en jugar amb la selecció absoluta de Catalunya. Va fitxar per l’Inter d’Escaldes amb un somni: Europa.

–Per què va decidir fitxar per l’Inter d’Escaldes?
–He jugat durant molts anys a la Tercera Divisió i a la Segona B i la proposta em va agradar. Ho vaig acceptar com un nou repte i per ajudar a aconseguir aquest somni d’anar a jugar a Europa.

–Què en pensa del futbol andorrà?
–Té molt marge de millora. És una lliga molt competitiva, els partits són molt intensos, està en auge i està pujant, sobretot pel que fa a coneixença. Li falta millorar en molts aspectes si es vol comparar en lligues de primer nivell d’altres països.

–Amb què ha de millorar?
–Una mica amb tot. Ho puc comparar amb les lligues on he jugat i pel que fa a estadis, públic al camp, arbitratges i tota la logística, té marge de millora. No vol dir que ho facin malament, sinó que té marge. Les intencions hi són i això és el més important. 

–Com està anant tot a l’Inter?
–Estic molt content. Vaig arribar amb desconeixença encara que coneixia a Soldevila, Bayona o Lima i ha estat espectacular, com si fos un jugador de tota la vida, molt ben tractat. Sabem que no serà fàcil però estic molt satisfet amb el pas que vaig fer.

–I permet anar a Europa. I això, sempre fa il·lusió.
–La veritat és que sí. Quan jugues a Espanya, si no jugues a Primera, és impossible anar a la Champions o a l’Europa League. És un repte molt bonic i amb l’Inter treballem en això. Ho volem fer amb la il·lusió i amb la humilitat com a bandera.

–Amb un equip que s’ha mostrat revelació i que podria guanyar la lliga.
–Sí. La realitat és aquesta. Però guanyar la lliga són paraules majors. Dins els recursos que té l’Inter, ha fet un equip molt arreglat, amb una barreja de gent jove i veterana, d’Andorra i de fora al país. 

–Quina és la clau de l’equip?
–El rol que agafa cada jugador i el rol que agafa grupalment. L’Inter ho està fent molt bé això. El secret és anar partit a partit. No es pot mirar més enllà. Ho estem fent bé per això.

–Què aporta a l’equip?
–El meu granet de sorra. Puc aportar l’experiència i el fet de, en moments puntuals partit, saber-lo gestionar millor que un xaval jove. Però no és qüestió d’una persona en concret, tots som essencials.

–Què li demana al futur?
–Anar a Europa, un fet que ho tenim com una obligació sinó com una il·lusió. Els millors equips són els que tenen més il·lusió. L’Inter va pel carril correcte. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT