PUBLICITAT

Meri Colell instagramer

«Per fotografiar un plat el millor és la llum natural»

Per Meritxell Prat

La instagramer Meri Colell.
La instagramer Meri Colell.

Animada per uns amics, la Meri Colell, o millor dit, Food and Meri, va crear un compte a Instagram on fa públiques imatges dels plats que cuina o del que prova en restaurants i rutes gastronòmiques. Té més de 4.000 seguidors.
 
–Com va començar el seu perfil d’Instagram?
–El vaig crear perquè soc aficionada a la fotografia i també a la cuina. M’agrada cuinar i també fer rutes gastronòmiques i descobrir nous restaurants i els amics em van animar. Al principi no ho tenia clar perquè tothom ho feia i tothom ho explota, vaig decidir que no hi tenia res a perdre.

–Quin és el secret perquè la foto d’un plat surti bé?
–Quan ho faig a casa és fàcil perquè el que millor funciona és la llum natural. Em poso a prop d’una finestra i millor que no hi toqui directament el sol per evitar ombres. Als restaurants és més complicat, perquè la il·luminació hi fa molt. A vegades et porten un plat preciós i no acaba de sortir bé. 

–Utilitza filtres perquè els plats quedin més espectaculars?
–Sí, a vegades per potenciar algun color que ha quedat difuminat i que realment el plat tenia o per donar més il·luminació, però poc, perquè com més manipules la foto, menys natural queda i intento que sigui el més natural possible. I bàsicament utilitzo els filtres d’Instagram.

–Qualsevol plat es pot fotografiar?
–No. Els que surten més xulos, són els que estan menys manipulats, com l’amanida o la fruita. Jo m’he trobat de fer algun plat més elaborat i llavors fas la foto i no queda tan xulo. Com menys elaborat, millor.

–Li roba molt temps aquesta afició?
–Al principi estava moltes hores. Feia 50 fotos i em costava molt triar. Ara ja he agafat la pràctica i és més fàcil. Tot i així és més laboriós del que la gent s’imagina. 

–Té més de 4.000 seguidors. No s’ha plantejat dedicar-se a aquest món professionalment?
–Ara ho tinc com a afició, però sí que és cert que no em plantejo viure d’això al 100%, encara que sí que m’agradaria explotar-ho, promocionant algun restaurant o alguna marca. 

–Rep preguntes dels seguidors demanant-li receptes o recomanacions de restaurants?
–Sí. A l’inici costava d’entendre que no era un Instagram de receptes i em preguntaven molt. I encara ara em demanen receptes i les envio, però també rebo moltes preguntes per tenir informació sobre algun dels restaurants on he estat, saber com s’hi menja o quins plats recomano.

–Instagram és un bon lloc on fer promoció?
–Sí, Instagram és un dels referents que avui en dia molta gent utilitza quan ha de sortir a sopar o dinar per buscar referències de restaurants o per comprar-se unes sabates. És cert que és una eina molt potent i que jo també el faig servir. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT