PUBLICITAT

JORDI SARRATE Artista

«Vivint en un poble de 50 habitants he aconseguit tenir una ‘slow life’»

Per Victoria Gómez Pérez

Jordi Sarrate
Jordi Sarrate

Jordi Sarrate (Barcelona, 1972) tenia un alt càrrec en una empresa multinacional fins que un bon dia va decidir dedicar-se a la vida espiritual en un petit poble de la Cerdanya. Ara s’inspira en la natura per fer art abstracte i presentarà les seves obres al Serenalla Market que se celebra del 18 al 21 de juliol a la Massana. 

–Com es passa de dirigir una multinacional a viure en un poble de 50 habitants?
–Es passa a través d’un procés de revisió personal molt dur i molt difícil. Va arribar un moment en què vaig saber que necessitava parar i un canvi de vida per millorar el meu benestar i la meva salut. Això va ser el que em va dur a viure a un petit poble de la Cerdanya.

–Va trobar la calma que tant necessitava?
–Sí, i tant. Ha estat gairebé un any de descans i d’aprofundir en la meva vocació artística per convertir-la en una nova professió.

–Per què a la Cerdanya?
–Perquè des de petit ha estat la meva segona residència, tant a l’estiu com a l’hivern. Sempre havia tingut al cap poder viure allà i quan vaig haver de marxar de Barcelona ho vaig tenir molt clar. Ara he aconseguit el que tant volia: tenir una slow life.

–A més de qualitat de vida, també li ha aportat inspiració, oi?
–Sí. La base de la meva feina artística és la natura. Treballo en pintura i escultura i aquest procés de creixement personal és la meva inspiració. La pintura consisteix més en una mirada interior, mentre que l’escultura és la connexió amb l’exterior i la manera d’aconseguir-la és, precisament, la natura. Sempre treballo a partir de fusta extreta directament del tronc de l’arbre. 

–El mes que ve vindrà a Andorra. Què ens presentarà?
–Exposaré obres de pintura abstracta de la col·lecció actual, tot i que també estic treballant en peces noves, adaptant-les al format del Serenalla Market de la Massana. 

–Com són aquestes peces?
–Totes giren al voltant d’un espai interior abstracte que intenta representar l’espai de la consciència per reconnectar amb les emocions. Crec que les meves obres són reflex de les emocions que jo sento a l’hora de crear-les. És el que s’anomena art abstracte expressionista. 

–És la primera vegada que participa en un mercat com el Serenalla Market?
–Sí. Quan m’ho van proposar, vaig confirmar de seguida. Si m’haguessin convidat a un tipus de mercat més genèric, ho hauria rebutjat però els valors del Serenalla, i la seva ubicació, em van fer sentir molt a gust.

–Per què?
–Em va agradar molt el seu rerefons, perquè és cultural i tot gira en torn de la creativitat. A més, aquest any s’han centrat en la sostenibilitat, un tema amb el qual m’identifico plenament, perquè el respecte per la natura és la meva eina de treball principal. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT