PUBLICITAT

Meritxell Cardelús Professora de ioga

«El ioga kundalini ajuda a tenir un part millor»

Per Adrià Esteban

Meritxell Cardelús
Meritxell Cardelús

Meritxell Cardelús (Andorra la Vella, 1962) està formada a l’Escola Golden Temple com a professora de ioga. Actualment dirigeix el centre Aura Espai on, entre d’altres especialitats, imparteix classes de ioga kundalini per a dones embarassades. 
 
–D’on sorgeix el seu vincle amb el ioga com per dedicar-s’hi professionalment?
–Jo abans estava a casa cuidant dels meus quatre fills. I en un principi vaig començar la formació per experimentar el creixement personal, no em plantejava ser professora. M’agradava buscar una vida espiritual i no tant material. Vivim en una societat que és molt materialista i això no m’agradava. I a través del ioga et mires molt a dins teu i et coneixes més a tu mateixa.

–En què consisteixen les seves classes de ioga kundalini per embarassades?
–El ioga kundalini és més espiritual, mentre que el hata ioga és més físic. Llavors aquestes classes per a dones embarassades els van molt bé a l’hora de fer obertures abans del part. És a dir, fan un exercici més suau i connecten amb el nadó a través mantres i música. I després de la classe fem una relaxació i una meditació. I amb les meditacions treballem diferents aspectes per connectar amb el nadó i per perdre les pors.

–Fins a quina fase de l’embaràs es recomanable fer aquestes classes?
–Si no hi ha cap impediment mèdic poden venir fins quan vulguin. A vegades poden tenir contraccions i és millor no venir, però recordo un cas d’una alumna meva que va venir a classe i l’endemà va parir.

–Quins beneficis es poden obtenir a partir d’aquest tipus de classes?
–Principalment per tenir un part millor i, d’alguna manera, poder connectar amb la part espiritual del teu fill. Al ioga normalment ens seiem en una postura fàcil i fas una obertura de malucs i precisament els parts són més fàcils perquè enforteixes el sòl pèlvic. A banda fem pranayames, que són respiracions que oxigenen al nadó, i això ajuda a buscar la tranquil·litat abans del part. En resum, el ioga kundalini per a embarassades serveix per estirar el cos i alinear-lo per portar millor el pes de la panxa. 

–Quins tipus d’exercicis practiquen?
–Fem exercicis amb música i mantres. Utilitzem el so dels bols tibetans per crear uns harmònics. A més. amb les embarassades no fem postures invertides, ni respiracions de foc perquè pot afectar als nadons. Per exemple, un dels moviments que fem és el que es coneix com a gat-vaca, que va molt bé per l’organisme. Ara fins i tot fem també ioga amb mares i els seus nadons quan el ginecòleg els dona el vistiplau. 

–És com donar una mica de continuïtat post-part? 
–Sí, està comprovat que els nadons escolten la música i el cor de la mare quan estan dins de la panxa, llavors nosaltres els posem els mantres perquè es relaxin. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT