PUBLICITAT

Maite Marsal cinesiologia holística

«El malestar també es tradueix físicament»

Per Adrià Esteban

«El malestar també es tradueix físicament»
«El malestar també es tradueix físicament»

Maite Marsal (Andorra la Vella, 1970) és una professional de la cinesiologia holística que rep consulta a al centre Cuida’t V&V per tal de tractar pacients que aposten per una medicina alternativa.
 
–Quina és la seva història per arribar a dedicar-se a la cinesiologia?

–A mi sempre m’ha agradat molt cuidar-me i prendre molta cura de forma natural. De jove havia tingut molts mals de panxa  i anava al metge i no sabien què em passava. I al cap d’una anys, quan em van fer la prova del gluten, em van diagnosticar que tenia intolerància a tots els cereals que contenen gluten i vaig fer una sèrie de tractaments que no em van agradar. I a partir d’allà vaig començar a indagar pel meu compte per tractar-me de manera natural sense tenir els efectes secundaris de la medicació. 

–Ara exerceix com a professional. Quan rep pacients acostumen a visitar-la per casos semblants, és a dir, com un acte de rebuig a la medicina tradicional?
–Acostuma a ser gent que no vol anar al metge perquè volen tractar-se amb medicina natural. Però tampoc tinc casos que siguin molt exagerats. Quan veiem alguna cosa que ja se surt de la normalitat derivem a altres especialistes.

–Dins de la medicina natural també hi ha moltes vessants. Quin és el valor afegit de la cinesiologia?
–És un mètode que utilitza una cadena muscular i unes zones reflexes corporals per avaluar desequilibris que hi ha a l’organisme. És a dir, la cinesiologia tracta tots els quatre camps on pot haver-hi un desequilibri: l’energètic, l’estructural, l’emocional o el bioquímic. 

–Per tant, es tracta d’anar a l’arrel de les patologies?
–Totalment! Una persona que tingui el camp energètic desequilibrat pot ser per una causa ambiental com una antena telefònica o el mòbil. 

–El mòbil?
–Sí, hi ha persones que en poden arribar a portar dos o tres per feina. O per exemple quan estàs dormint dins d’una geopatia, ja que les ones Wi-Fi també poden generar-te estrés o causar apatia. 

–I com ho dedueix això?
–Nosaltres tenim un tests. Si provoco un estímul en el cos, com una pessigada, i llavors agafo i estiro dels braços se’t tensarà un braç o un altre perquè t’he provocat un estímul negatiu. És un diàleg entre la persona i el cinesiòleg. Si fa un temps que no dorms bé miraré si estàs afectat per alguna geopatia o si tens algun neurotransmissor que no funciona bé.

–Tots els dolors que tinguem al cos són detectables d’aquesta manera?
–Sí. Perquè per exemple, si tu menges una cosa que no t’agrada, ja fas una tensió muscular. O una emoció. Si reps una mala notícia aniràs més encorbat. El malestar també el tradueixes físicament.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT