PUBLICITAT

Ferran Teixidó Cap del Cos de Banders

«Ara la gent és més sensible amb l’entorn»

Per Irene Mas Fàbrega

Ferran Teixidó
Ferran Teixidó

Ferran Teixidó és biòleg i actualment treballa al Cos de Banders d’Andorra exercint el càrrec de director. A banda d’això, ha estat corredor de muntanya durant força temps.

Quina va ser la seva trajectòria al món de l’esport? En quin moment es troba ara?
–Vaig començar quan era jove, fent travesses de muntanya pel país. A poc a poc i a mesura que avançava el temps, van anar  apareixent les Skyrunners arreu del món i vaig començar a fer-ne durant tres o quatre anys. Ara fa dos anys que em vaig retirar de les curses però segueixo fent muntanya, simplement, per passar-m’ho bé.

I la seva trajectòria al Cos de Banders?
–Sempre he treballat al Cos i ara fa tres mesos que en sóc el director. Vaig assumir el càrrec perquè la persona que el regentava va decidir deixar-lo i, com que l’altre cap d’unitat no va voler agafar-lo, el vaig agafar jo.

En què consisteix la seva feina?
–Principalment m’encarrego de dirigir el Cos de Banders. Es tracta d’intentar fer una bona gestió de grup i una bona gestió del pressupost. A banda d’això, jo m’he trobat amb el tema de la Covid-19 que ha estat un factor extra a gestionar. 

Què representa per a vostè, a nivell personal fer aquesta feina?
–Ha sigut sempre la meva passió. M’agrada la muntanya i la fauna i de fet, sóc biòleg. Compagina molt ser biòleg i conèixer la muntanya per desenvolupar aquesta tasca de protecció i divulgació de la cura de la natura.

Creu que la societat reconeix la tasca que desenvolupeu?
–Bé, comparat amb fa 15 o 20 anys, considero que cada vegada està més reconeguda. La gent en general és més sensible amb el medi ambient i, per tant, amb la nostra figura de protectors de coses com les lleis de caça, de pesca i de tot el tema natural. Evidentment encara no està reconeguda com altres cossos com els Bombers o la Policia, que són prioritaris, però nosaltres amb la nostra labor a la natura cada vegada som més importants.

Com heu funcionat durant els dos mesos de confinament?
–El que hem fet ha estat seguir els protocols establerts que rebiem des de Salut. Nosaltres durant aquest temps hem treballat al 100% i hem desenvolupat protocols d’higiene de tot el material que utilitzem, dels vehicles, hem establert una manera d’entrar i sortir de treballar mitjançant aparells mòbils, etc. Hem intentat cuidar molt la comunicació a través de diferents aplicacions. Per altra banda, en algun moment donat hem hagut de treballar a nivell indvidual i no per parelles com ho fem normalment per tal d’evitar els contagis i bé, tot aquest temps ha estat una progressió constant. A mida que el confinament anava canviant i les regles anaven variant, nosaltres també.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT