PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Campanya de sensibilització respecte l’entorn agrícola i ramader

Govern pretén preservar els espais de conreu, que són la font d’obtenció de productes de poximitat

Per Bruna Luque

Guillem Casal amb els col·laboradors de la campanya, ahir.
Guillem Casal amb els col·laboradors de la campanya, ahir. | M.L

el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, va presentar ahir una nova iniciativa impulsada pel Govern d’Andorra en col·laboració amb els set comuns i l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA).
La campanya té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania i els visitants sobre la importància de respectar les zones rurals i agrícoles del país.

En l’acte de presentació, celebrat ahir, Casal va explicar que la proposta es desenvolupa en dos àmbits. En el primer, es col·locaran cartells a les explotacions agrícoles i ramaderes, recordant als ciutadans la necessitat de mantenir net el territori i de conservar el paisatge. 

Amb frases com ‘gaudeix d’aquestes activitats de la pagesia i la ramaderia amb respecte’, es vol destacar l’esforç i la feina dels ramaders i agricultors per obtenir productes de qualitat. «Cal fer valdre la feina que fan el conjunt de pagesos, són patrimoni, hem d’agrair la feina que fan», va explicar Casal, justificant l’objectiu  que es persegueix des d’aquest primer àmbit de la proposta.

El segon marc de la campanya, és més general i se centra en zones urbanes, amb cartells visibles a marquesines i panells publicitaris. 

El lema ‘Aquí produïm qualitat. Respecta l’entorn’ pretén recordar als ciutadans que els productes autòctons d’Andorra són fruit de la dedicació dels productors i que protegir l’entorn és fonamental per mantenir la seva producció.
El projecte també inclou codis QR que permeten als visitants conèixer més sobre els productes autòctons, com el vi, la carn, la mel, els embotits o les melmelades, així com les zones de pastura. Amb això, es pretén donar a conèixer el conjunt de productes que es produeixen a Andorra i sensibilitzar la població sobre el respecte que cal tenir amb aquests productes artesanals.
El Govern i els representants de les diferents entitats col·laboradores, que es van apropar a l’avinguda Carlemany, per donar suport a la iniciativa, aposten per valorar la feina dels pagesos i ramaders com a part del patrimoni del país, convidant els ciutadans a agrair la seva dedicació. 

A més, Andorra Turisme ha inclòs aquesta campanya dins dels seus paquets de promoció turística, amb l’objectiu de donar a conèixer una altra faceta d’Andorra que ens convida a descobrir els productes autòctons i a preservar el seu entorn natural.
D’aquesta manera, la campanya pretén sumar-se a altres accions que es desenvolupen des d’Agricultura, en pro de fer valdre i donar a conèixer «una Andorra més autèntica», per a continuar protegint el nostre patrimoni agrícola.  Una proposta que reforça també el compromís amb la preservació de les zones rurals i agrícoles, que són el fonament d’una producció de proximitat i d’alta qualitat. 

Així, amb aquesta campanya cada ciutadà i visitant es converteix en un actor clau per a mantenir aquests paisatges únics i la riquesa dels productes del Principat. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT