PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Es talaria un 2% de la zona de la Caubella per a l’heliport

Govern espera les al·legacions per fer l’informe pertinent

Per Maria Lozano

Render de l’avantprojecte de l’Heliport Nacional de la Caubella.
Render de l’avantprojecte de l’Heliport Nacional de la Caubella. | Govern d\'Andorra

El Ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal va explicar ahir preguntat pels mitjans de comunicació sobre els informes previs necessaris per dur a terme l’Heliport de la Caubella, a la parròquia de la Massana. Casal va explicar que «el va publicar el Comú de la Massana i la setmana passada es va publicar al BOPA». El ministre vainformar que «s’ha analitzat la situació amb consonància i els informes que ens han donat a la parròquia».

Respecte a les al·legacions, Casal va esmentar que «ara cal esperar el temps d’exposició pública i esperar si hi ha al·legacions, a partir d’aquí contestar-les i fer l’informe definitiu». A més, va destacar que «es continuarà analitzant el conjunt del procediment».
Preguntat per la quantitat d’arbres que es talarien, Casal va explicar que «evidentment s’ha de talar una part de la zona», però aquesta «és molt petita, és només un 2% de la concessió». A més, va reconèixer que «hi ha hagut una sensibilització pel que fa a espècies faunístiques, a més de la flora protegida de l’entorn». Respecte a aquest tema va remarcar que «s’haurà de complir amb la totalitat de les fases».

L’heliport de la Massana és un dels temes d’actualitat més polèmics del país, ja que s’ha intentat ubicar a més d’una parròquia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT