PUBLICITAT

Vaquèira i Port del Comte obren pistes aquest cap de setmana

  • Les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida inverteixen 21 milions aquesta temporada
EL PERIÒDIC
VIELLA

Periodic
L'estació d'esquí de Vaquèira-Beret Foto: ACN

Vaquèira-Beret i Port del Comte obren les seves instal·lacions aquest cap de setmana. La resta ho faran a partir de desembre, gràcies al fred d'aquests últims dies i de les nevades. Les estacions del Pirineu de Lleida han invertit aquesta nova temporada més de 21 milions d'euros en la millora d'instal·lacions i serveis. Aquesta xifra és la més gran que han destinat les estacions lleidatanes en les darreres deu temporades i suposa un 75% de la inversió total que s'ha fet a Catalunya (27,5 milions d'euros) i el 35% del total que han invertit les estacions d'esquí de tota Espanya (60 milions d'euros). La neu crearà 2.500 llocs de feina directes a tot Catalunya, 1.600 dels quals a Lleida. Les estacions que han fet una inversió més gran són Vaquèira-Beret, amb 11,2 milions d'euros, i Gran Pallars, amb 8,3 milions.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, va subratllar ahir que «malgrat la crisi i les dificultats econòmiques, les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida han continuant un any més fent una aposta per la modernització i la millora de les seves instal·lacions per continuar mantenint el lideratge del Pirineu de Lleida en el segment de l'esquí en l'àmbit de tot l'Estat».

Gilabert també va destacar que l'impacte econòmic del sector de la neu a les comarques lleidatanes serà aquest hivern d'uns 290 milions d'euros i va posar en valor la gran oferta complementària a l'esquí i a la neu de què el visitant pot gaudir a les Terres de Lleida. En aquest sentit,va fer una crida a la gent de Catalunya perquè vingui a esquiar al Pirineu de Lleida «perquè no cal que vagin a buscar mes lluny allò que tenen aquí».

El director de l'ACEM, Joaquim Alsina, va destacar en referència a les inversions fetes aquesta temporada que «en moments de crisi com els actuals cal invertir en allò que donarà més rendibilitat a mig termini». Es tracta d'un sector no deslocalitzable, i va afegir que «a més de les inversions efectuades per les mateixes estacions n'hi ha moltes altres fetes per hotels grans i petits i establiments de restauració que no estan quantificades aquí».

Aureli Bisbe, en qualitat de president d'ATUDEM, va posar de manifest la importància que el sector de la neu té en l'àmbit de tot l'Estat, el qual genera més de 7.000 llocs de treball de manera directa i uns 50.000 induïts, i va afegir que cal treballar i promocionar la neu a les escoles i potenciar les competicions, com ara el Campionat del Món de Telemark que tindrà lloc aquest any a l'estació de Gran Pallars Espot, per anar treballant la candidatura de Barcelona i els Pirineus Catalans als Jocs Olímpics d'Hivern del 2022.

En referència a la present temporada d'esquí Bisbe va dir que es tracta d'una de les més llargues de la història, amb 150 dies d'esquí, perquè s'inicia aquest cap de setmana i es prolongarà fins al 25 d'abril, dilluns de Pasqua. Per aquest motiu es preveu que durant aquesta temporada es podrà vendre un major número de forfets que en l'anterior, que va ser d'1.257.222. Un objectiu bo seria poder repetir els resultats de la temporada 2008 / 2009, que es va tancar pràcticament amb 1.350.000 forfets venuts.

Els 11 complexos hivernals del Pirineu de Lleida ofereixen 4.000 hectàrees esquiables, amb 1.281 canons de neu que actualment garanteixen el 35% dels 102 quilòmetres dels centres d'alpí, uns 700 monitors, 116.283 viatgers/hora de capacitat, 450 quilòmetres de pistes, 83 remuntadors i més de 30.000 places d'allotjament turístic a les proximitats de les diverses estacions.

LLEIDA-ALGUAIRE / A més de les millores dutes a terme als complexos hivernals, els esquiadors tindran més fàcil accedir a les pistes, ja que aquesta campanya també és novetat des de l'inici de la temporada l'Aeroport Lleida-Alguaire, amb vols els divendres i els diumenges a Palma de Mallorca (operats per la companyia Vueling) i a Milà i Frankfurt (Ryanair).

L'aerolínia Pyrenair, a més, oferirà durant la temporada d'hivern dos vols setmanals a Vigo i Madrid amb connexió a Gran Canària i Tenerife, els divendres i els diumenges.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT