PUBLICITAT

La Seu, Organyà i Oliana acullen els actes de la setmana de la sida

  • Organitzat per l'Oficina Jove de l'Alt Urgell per commemorar el dia mundial de la malaltia
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Membres de l'Oficina jove de l'Alt Urgell. Foto: EL PERIÒDIC

L'Oficina Jove de l'Alt Urgell ha organitzat un seguit d'activitats per commemorar el Dia Mundial de la Soda que se celebra l'1 de desembre. Les activitats programades a la capital alturgellenca i a altres municipis de la comarca van començar ahir i es perllongaran fins el 4 del mes vinent. Es tracta d'activitats que van des d'exposicions i taules informatives fins a música en directe, tallers per a la prevenció de la malaltia i la projecció d'una pel·lícula centrada en aquesta temàtica.-

Els actes es van iniciar ahir dissabte, 27 de novembre, amb la inauguració de l'exposició de cartells per a la prevenció del virus de la immunodeficiència humana (VIH/sida) a les Homilies d'Organyà. També durant aquest cap de setmana, hi haurà instal·lada una taula informativa sobre el la malaltia a la Fira que se celebra a Organyà.

A la Seu d'Urgell, la primera activitat al voltant de la sida tindrà lloc el pròxim dimarts, 30 de novembre, amb la realització d'un taller per a la prevenció del VIH, al Casal de Joves l'Escorxador a les sis de la tarda. El dimecres, 1 de desembre, Dia Mundial de la Sida, es projectarà la pel·lícula El condón asesino, també a l'Escorxador, a les sis de la tarda.

A partir de l'1 de desembre, l'exposició de cartells per la prevenció del VIH/sida s'instal·larà a les dependències de l'ajuntament d'Oliana. La capital alturgellenca acollirà aquesta exposició de l'1 al 18 de desembre a El Passadís de l'Oficina Jove.

A l'Alt Urgell, les activitats de la setmana dedicada a la lluita contra la sida culimnaran el proper dissabte, 4 de desembre: De les onze del matí a la una del migdia d'aquell dia, s'instal·larà una taula informativa sobre la malaltia, amb música en directe, a la plaça de Sant Josep de Calassanç de la Seu d'Urgell.

Segona va informar a finals d'aquesta setmana l'Oficina Jove de l'Alt Urgell, els actes organitzats per commemorar el Dia Mundial de la Sida compten amb la col·laboració de l'Associació Antisida Lleida, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, locals d'oci nocturn de l'Alt Urgell i els ajuntaments d'Organyà, Oliana i la Seu d'Urgell.

campanya ‘assegura't'/ Cal destacar que durant tot aquest any, l'Oficina Jove de l'Alt Urgell distribueix targeters amb preservatius i informació sobre la prevenció del VIH i altres malalties de transmissió sexuals als locals d'oci nocturn (en qualsevol pub i al complex La Muga), a les fires dels diversos municipis de la comarca i a les mateixes instal·lacions de l'Oficina Jove. Tot plegat forma part de la campanya Assegura't encaminada a promoure la prevenció del contagi de la sida per via sexual entre els més joves.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT