PUBLICITAT

Quasi 6.000 esquiadors omplen Vaquèira-Beret i el Port del Comte

  • Les temperatures permeten produir neu artificial com a base per a les nevades que vindran
EL PERIÒDIC
NAUT ARAN

Periodic
Esquiadors a Vaquèira-Beret, aquest cap de setmana. Foto: ACN / MARTA LLUVICH

Les estacions d'esquí de l'Aran i del Solsonès que han obert portes aquest cap de setmana han rebut gairebé 6.000 esquiadors en aquests primers dos dies de la temporada d'hivern. D'aquests, 4.500 han anat a Vaquèira-Beret (Vall d'Aran) i un miler al Port del Comte (Solsonès). Les dues estacions d'esquí van assegurar ahir que s'havien complert les previsions d'obertura que d'entrada ja eren optimistes pel sol fet de poder obrir al novembre. El fred d'aquests dies ha ajudat a produir la neu artificial que ha permès avançar la temporada i que ajudarà a fixar la neu que podria caure en les pròximes hores, segons els butlletins meteorològics. A les pistes araneses ja s'hi han acumulat entre 40 i 60 centímetres de neu tant natural com artificial.

La qualitat de la neu ha estat «excel·lent» segons el director de màrqueting de Vaquèira-Beret, Pep Albós, que va destacar que serà una de les temporades «més llargues de la història, que durarà des de finals d'aquest novembre fins el 25 d'abril». A la Vall d'Aran va nevar fins divendres a la tarda, mentre que durant tot el cap de setmana el sol va permetre als esquiadors gaudir d'una jornada completa a les pistes araneses. Vaquèira-Beret ha obert 92 dels 120 quilòmetres de pistes.

A Port del Comte van oberir 15 de les 22 pistes de l'estació en un cap de setmana que el seu director, Alfons Farré, va qualificar de satisfactori. Un miler d'esquiadors hi van anat el cap de setmana passat, sobre tot per iniciar els forfets de temporada. Farré va recordar que «sempre que hi hagi neu, el sector de l'esquí no pateix la crisi, ja que els amants d'aquest esport continuen practicant-lo».

Un cop obertes les primeres estacions, que han volgut aprofitar les bones condicions atmosfèriques d'aquests dies, a partir del proper cap de setmana obriran la resta d'estacions d'esquí de l'Alt Pirineu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT