PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Susanna Vela s'interessa per les temptatives de sucidi ateses per Salut Mental

La consellera general ha entrat una bateria de preguntes que versen al voltant d'aquesta qüestió

Per El Periòdic

La presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata i consellera general, Susanna Vela.
La presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata i consellera general, Susanna Vela. | Grup parlamentari Socialdemòcrata

La presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata i consellera general, Susanna Vela, ha entrat avui a Sindicatura una bateria de preguntes escrites dirigides al ministeri de Salut, les quals versen al voltant de la salut mental. Vela ha fet especial èmfasi en les temptatives de suïcidi ateses per l’àrea de Salut Mental del SAAS, motiu pel qual ha demanat pel nombre de persones (agrupades per edat i sexe) han passat des del gener de 2022 fins a data d’avui. Així mateix, la socialdemòcrata ha posat especial interès en saber quantes persones han estat ateses per aquest servei, desglossat per grups d’edat (infants, adolescents i adults) i per tipus de trastorns des de gener de 2022 fins a data d’avui, a més del nombre de visites realitzades per aquestes persones i quin és el temps de llista d’espera per a ser atès a l’àrea de Salut Mental del SAAS.

Finalment, la consellera general també ha volgut saber també quina és la xifra de pacients als quals s’ha fet seguiment per part del departament després del seu intent de suïcidi des del 2019 fins ara, així com el nombre de recurrències, els suïcidis consumats des d’aquesta data i quines eines, protocols i recursos compta l’àrea de Salut Mental per atendre i fer el seguiment pertinent de les temptatives de suïcidi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT