PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alexandra Baró i Clàudia Giró guanyen els primers premis del concurs de creació de màscares de Sant Julià de Lòria

L'artista Nacho Rovira s’ha compromès a incorporar la màscara guanyadora a la mostra per exposar-la més enllà de les fronteres andorranes

Per El Periòdic

Les persones guanyadores del concurs de creació de màscares de Sant Julià de Lòria.
Les persones guanyadores del concurs de creació de màscares de Sant Julià de Lòria. | Comú de Sant Julià de Lòria

La sala Sergi Mas de Sant Julià de Lòria ha acollit aquest cap de setmana el lliurament de premis del primer concurs de creació de màscares. Aprofitant que el recinte acollia des del passat 26 de gener l’exposició 'Darrere la Màscara', que va tancar les portes aquest 2 de març, es va convocar un concurs a l’Escola d’Art amb un termini de temps d’aproximadament un mes per presentar les creacions dels alumnes.

En aquest sentit, en la primera categoria de joves i adults el primer premi va ser per a Alexandra Baró, que va rebre 500 euros i el reconeixement de l’artista Nacho Rovira, autor de les màscares de l’exposició que s’ha compromès públicament a incorporar la màscara guanyadora a la mostra per exposar-la més enllà de les fronteres andorranes. 

Cristina Rodríguez i Mònica Armengol van quedar segona i tercera respectivament i van rebre un lot de productes artístics. Per la seva banda, Pilar Montecino va ser distingida amb una menció del jurat integrat per quatre especialistes.

En la categoria d’infants, Clàudia Giró es va fer amb la primera posició, seguida de Maria Díaz i Chloé Rajadell. Totes tres van rebre també uns lots amb material d’arts plàstiques. 

La comissària de l’exposició, Anna Mangot, va apuntar “els criteris principals han estat la qualitat artística i també la portabilitat de la màscara”, ja que l’objectiu de la creació és que es pugui lluir a la cara sense caure. Totes les propostes –una vintena a parts iguals entre les dues categories- fan referència a diverses temàtiques com ara la natura, el món dels animals, la màgia, el còmic, el circ o la comèdia.

La cònsol menor laurediana, Sofia Cortesao, i les conselleres Teresa Areny, Judith López i Eva Ramos, van ser les encarregades de lliurar els premis en una cerimònia de poc menys d’una hora en la qual van prendre part mig centenar de persones.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT