PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Verdú torna a fer història amb una 2a plaça a Salbaach

És la millor posició mai assolida per un andorrà en unes finals de la Copa del Món

Per El Periòdic

Verdú durant la primera mànega.
Verdú durant la primera mànega. | Alain Grosclaude / Agence Zoom

Joan Verdú ha tornat a fer història després d'assolir aquest migdia la segona posició a les finals de la Copa del Món de gegant a Saalbach (Àustria). L'andorrà i el seu equip van decidir tornar a competir després d'unes molèsties que va patir a l'esquena, i la tornada no ha pogut anar de la millor manera. Cal recordar que Verdú ha sortit amb el dorsal 12, i a la primera mànega ha finalitzat 5è a 33 centèsimes del podi. Ja en la segona, ha acabat 2n en el que ja és la millor plaça mai assolida per un andorrà en unes finals de la Copa del Món. Ha tancat el curs amb l'11a posició general.

Posteriorment Verdú ha esmenat que “bogeria és la paraula. Estic en shock. Pensant en l’últim mes que he passat, completament boig, amb mil dubtes, mil incògnites, saltant-me tres de les últimes curses de la Copa del Món, quasi dues setmanes al llit sense poder pràcticament moure’m pel meu disc herniat... Tot el que he fet avui no té cap tipus d’explicació. Estic en shock i a la vegada molt agraït amb tota la gent que ha estat al meu costat ben a prop, donant-me tot el suport i tota l’energia que necessitava. El que hem fet no té cap explicació, és una autèntica bogeria”.

Per la seva part, el president de la FAE, Pepi Pintat, ha dit que "aquest és un resultat sense precedents, històric, extraordinari i que demostra el grandíssim nivell del Joan i de tot l’equip. Per nosaltres és una mostra de tot el treball que s’ha fet per intentar ser millors cada dia, però també aquest resultat és per nosaltres una reivindicació, un crit que volem aixecar per deixar ben clar que tota aquesta feina, tot aquest esforç, no es pot fer sense un gran pressupost. Necessitem suport si volem continuar així, perquè això és el més alt nivell i, amb el Joan tenim la prova de què es pot arribar però que fer-ho costa i molt. És una alegria enorme per nosaltres viure aquest moment, i felicito personalment al Joan i a tot l’equip per aquest segon podi a la Copa del Món”.

Copa d’Europa de Hafjell / Carla Mijares avui no ha pogut completar l’eslàlom de la Copa d’Europa de Hafjell. L’andorrana no ha acabat la primera mànega, quan estava lluitant per entrar entre les 30 millors. Al primer sector marcava +0.88 en la 39a posició, però després se n’anava als +1.25 en la 50a plaça al segon sector, abans de quedar fora de cursa en no poder completar la baixada.

Gegant NJR de Peio / Avui Íria Medina ha tornat a la competició de la millor manera possible, amb la victòria al gegant NJR de Peio (Itàlia). És la segona millor cursa de Medina aquesta temporada. L’andorrana s’ha imposat amb un crono de 1.56.77, deixant a 0.15 a la segona classificada, la italiana Sofia Amigoni, i a 1.65 a la tercera, la també italiana Gala Viel. Medina ha acabat amb 33.06 punts FIS, el seu segon millor resultats de la temporada, que amb els 30.81 d’Alpe Cernis d’aquest any, millorarà una mica els seus actuals 32.32. A la primera mànega, si bé el millor crono era per a la italiana Amigoni, les andorranes Jordina Caminal, Íria Medina i Clàudia Garcia ocupaven el segon, tercer i quart lloc, respectivament, amb +0.52, +0.66 i +0.67. A la segona mànega, Medina ha guanyat la mànega i ha aconseguit mantenir-se en aquesta posició en el global. Per la seva part, Caminal i Garcia no han pogut completar aquesta segona baixada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT