PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Extradits a Andorra els presumptes autors d'un robatori en una botiga d’electrònica de la capital

La Policia Nacional espanyola ha lliurat els detinguts a la Policia Andorrana

Per El Periòdic

Imatge del moment en què la Policia Nacional espanyola entrega els detinguts a la Policia Andorrana.
Imatge del moment en què la Policia Nacional espanyola entrega els detinguts a la Policia Andorrana. | Policia d\'Andorra

L’extradició dels presumptes autors del furt amb força comès el passat mes de novembre en una botiga d’electrònica situada a l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella s'ha fet efectiva aquesta tarda.

La Policia Nacional espanyola ha lliurat els quatre detinguts a la Policia Andorrana, que, tot seguit, els ha traslladat davant el batlle de guàrdia.

La col·laboració entre Policia andorrana, Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional espanyola, a través dels canals diplomàtics i d’INTERPOL, va permetre articular una ràpida intervenció per identificar i detenir els sospitosos en poques hores.

Els quatre homes, no residents al país de 20, 26, 29 i 31 anys i membres d’un grup organitzat, van ser arrestats com a presumptes autors d’un delicte contra el patrimoni després d’entrar a l’establiment la matinada del dimarts 14 de novembre. Van trencar la porta de vidre amb l’ajuda d’un mall de grans dimensions i es van endur un centenar de telèfons mòbils i diversos rellotges intel·ligents d’alta gamma, tot plegat amb un preu de cost aproximat d’uns 120.000 euros.

La seva actuació va ser molt ràpida. Els lladres, que es desplaçaven amb un vehicle de color gris i matrícula estrangera, van aturar el cotxe davant de la botiga uns minuts abans de les cinc de la matinada. Tres d’ells en van baixar per cometre el furt amb força mentre el quart els esperava al volant per fugir a gran velocitat.

La investigació de la Policia, que es va iniciar immediatament després dels fets, va permetre identificar els presumptes autors, que ja havien estat controlats i identificats al país anteriorment. A primera hora del matí de dimarts, es va localitzar el vehicle dels lladres abandonat al coll de la Botella, a poca distància del límit fronterer amb Espanya. Tenint en compte que la investigació apuntava que els autors del furt amb força havien abandonat el país, la Policia va contactar amb els Mossos d’Esquadra. L’intercanvi d’informació i la col·laboració amb el cos de seguretat veí va ser clau per controlar els sospitosos a Salardú, Lleida, en possessió de 85 telèfons mòbils, vuit rellotges i uns auriculars. Hi haurien arribat en un taxi des de Tor.

En un primer moment i, a falta de determinar amb exactitud si es tractava del material furtat al Principat, els Mossos d’Esquadra els van arrestar com a presumptes autors d’un delicte de receptació per la quantitat de dispositius que duien a sobre sense que els quatre homes poguessin justificar-ne la procedència.

Davant de la gravetat dels fets i dels indicis de criminalitat, suficients per creure que les persones detingudes eren els autors del furt amb força, es van emetre les ordres judicials de detenció internacional amb extradició. Paral·lelament, INTERPOL Andorra també va emetre les ordres de recerca i detenció internacionals, tal com marca el procediment en aquests casos.

Se’ls va acusar d’un delicte major de furt amb força sobre les coses i d’un delicte major d’associació il·lícita.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT