PUBLICITAT

L'Alt Urgell progressa en la recollida selectiva

  • En canvi, la Cerdanya se situa a la cua de tot el Pirineu, amb el 19,1%
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

La recollida selectiva a comarques pirinenques (Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Vall d'Aran) va augmentar l'any passat. Així, es va recollir selectivament el 32,46% dels residus municipals generats. La dada, tot i que és significativa, se situa per sota de la mitjana catalana, que és del 37,6%.

La comarca pirinenca que separa més residus actualment és l'Alt Urgell, que recull selectivament el 46,4%, lleugerament per sobre de l'any passat, en què el percentatge va ser del 45,65%. També continua entre les millors de Catalunya. La resta de comarques se situen més lluny de la mitjana, i la Cerdanya en particular apareix a la cua, amb un 19,1%. D'altra banda, el territori que més residus per càpita genera és la Vall d'Aran, amb 2,39 quilograms per habitant. Aquesta xifra se situa molt per sobre de la mitjana de Catalunya, que és d'1,54 kg de residus per habitant i dia. Val a dir que aquesta dada es veu distorsionada per la gran presència de turistes a l'Aran. També cal assenyalar que, tot i l'augment de població, la generació de residus per càpita ha minvat respecte a l'any anterior i ha caigut considerablement.

La recollida selectiva de la fracció orgànica ha augmentat considerablement a l'Alt Pirineu. Totes sis comarques se situen per sobre de la mitjana catalana de recollida per habitant tant en vidre com en paper i cartró. Amb relació als envasos lleugers (plàstic, llaunes i brics), les comarques que superen la mitjana són l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

En canvi, la selecció de restes --residus que no es poden reciclar-- ha minvat considerablement, tendència que demostra que com més va, més es reutilitza. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT