PUBLICITAT

L'adaptació a les tecnologies, el repte del turisme rural al Pirineu

  • Una jornada a la Seu planteja la necessitat d'entrar amb força a Internet
  • El sector també vol presentar una oferta integral més enllà de l'allotjament
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
La jornada sobre la promoció del turisme rural per Internet, ahir. Foto: I. C.

L'adaptació a les noves tecnologies de la comunicació és el nou repte del turisme rural del Pirineu. Aquest és un dels missatges que es va voler transmetre ahir a la Jornada de Turisme en Medi Rural, que va omplir la sala d'actes del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. A l'acte hi van assistir professionals i empresaris del sector d'arreu del Pirineu.

El coordinador de la jornada i director de la Fundació d'Estudis Superiors (FES) d'Olot, Jordi Calabuig, va explicar quin profit pot treure una petita empresa turística de xarxes socials com ara Facebook o Twitter i de les pàgines web. Calabuig es va mostrar convençut que Internet és útil per fer reserves o bé donar-se a conèixer, i va constatar que actualment hi ha un gran contrast entre establiments totalment adapatats i d'altres que hi són molt reticents. Els primers "arriben a un segment de clients al qual els altres no arriben", va subratllar. Aquesta opinió coincideix amb l'expressada ara fa poques setmanes pel nou president de Turisme Rural de l'Alt Urgell (TRAU), Josep Maria Troguet, que s'ha marcat com un dels primers objectius modernitzar l'associació en aquest àmbit. De la seva part, Montse Ripoll, tècnica de Turisme del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, va defensar la importància de la central de reserves de Turisme La Seu, "un puntal que ha d'aprofitar tothom".

Ripoll va puntualitzar que les mancances no sempre són per manca d'interès dels establiments, sinó moltes vegades per l'endarreriment a l'hora de fer arribar les noves tecnologies a tots els pobles. En aquest punt, va recordar que hi ha nuclis de la vall de la Vansa que fins fa poc no tenien ni tan sols línia telefònica.

Un altre dels eixos va ser que el concepte de turisme rural inclogui no solament els allotjaments sinó "tot allò que passa al medi rural", va detallar Calabuig. Això inclou restaurants, balnearis, estacions d'esquí, aliments artesans i botigues.

ESPIGUES
Malgrat tots aquests reptes, en la jornada també es va reconèixer el paper que encara té l'Alt Urgell com a líder del turisme rural a Catalunya. Així, es va recordar que la comarca va ser pionera en el sistema de qualificació per espigues, que el Departament d'Innovació de la Generalitat ha adoptat com a oficial amb algunes modificacions. Aquest mitjà, equivalent a les estrelles dels hotels, permet al visitant conèixer molt millor quins serveis trobarà a l'allotjament que reservi. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT