PUBLICITAT

El Govern estudia una modificació de la Llei de la Funció Pública

  • L'Executiu ja ha mantingut contactes amb els sindicats per plantejar-los la qüestió
  • Bartumeu respondrà dijous a ApC sobre la proposta de front comú de Nomen
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Govern estudia abordar el que ha estat un dels assumptes més espinosos dels últims anys i que sistemàticament ha quedat pendent: la reforma de la Llei de la Funció Pública. Amb el teló de fons del debat d'orientació política, dels dubtes sobre el futur del Pressupost de l'any que ve i de la proposta de front comú d'ApC, l'Executiu en la persona del cap de Govern, Jaume Bartumeu, ja ha mantingut alguns contactes discrets amb els sindicats per començar a plantejar la qüestió.

Diverses veus han demanat la revisió del model d'Administració pública per avançar cap a una major racionalització dels costos i els recursos. D'una banda, el president del Grup ApC, Eusebi Nomen, va plantejar fa unes setmanes una proposta de front comú que aplegués el Govern, els grups parlamentaris, els comuns i els sindicats per revisar l'Administració i anar cap a un model més sostenible. També alguns cònsols han demanat reformes a la Llei de la Funció Pública. Nomen va arribar a condicionar el suport als Pressupostos a la celebració d'aquest front comú i Bartumeu es va mostrar disposat a dur-lo a terme, però separant la negociació de l'Estat amb els comuns de la de l'Estat amb els sindicats. Sigui com sigui, la modificació de la Funció Pública pot estar aviat damunt la taula.

Quant a la proposta de Nomen, Bartumeu respondrà formalment amb un compromís durant el debat d'orientació política que se celebrarà a la Casa de la Vall demà i divendres. Així es va acordar durant la reunió que el cap de Govern i els tres consellers generals d'ApC van mantenir ahir a la tarda a l'edifici administratiu. A la sortida de la reunió, que Nomen va qualificar de "breu i cordial", el líder d'ApC va afirmar que esperaria a conèixer l'abast del compromís que Bartumeu formularà dijous per posicionar-se respecte a aquest afer.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT