PUBLICITAT

La Gent Gran creu que és pitjor l'augment de l'IVA que la congelació de les pensions

  • La FATEC espera que les mesures siguin temporals
16062010 gent gran
Imatge dels avis participants a l'Assemblea de la FATEC. Foto: ACN
El president de la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC), Mario Cugat, va dir ahir que la congelació de pensions "no és el pitjor" si no que l'augment de l'IVA i tot el que suposa serà "el que més es patirà" en el dia a dia la gent gran. Cugat ha declarat que si els pensionistes "han de ser solidaris" ho seran, però que esperen que les mesures siguin temporals i que passada aquesta etapa excepcional les pensions "tornin a ser" el que eren abans de la congelació. La FATEC va celebrar la seva assemblea anual, que va ser inaugurada pel conseller de Governació, Jordi Ausàs.
La 27à Assemblea General de la Federació d'Associacions de la Gent Gran de Catalunya (FATEC), s'ha inaugurat a la sala de Sant Domènec de la Seu d'Urgell. En l'assemblea hi prenen part prop de 300 avis provinents de més de 500 casals i entitats d'arreu del territori català. L'assemblea d'aquest any, que té el lema Compromís, servei i estudi, s'hi aprovaran els nous estatus de la federació.

La inauguració oficial de l'assemblea de la FATEC ha anat a càrrec del conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ausàs, que ha agraït la tasca de l'entitat en un moment de crisi, difícil per a tothom, però especialment per "als col·lectius més febles, com el de la gent gran". Ausàs ha remarcat també que el col·lectiu de les persones grans ha viscut "una transformació" perquè han passat a ser persones més actives i participatives dins la societat, fet que ha comportat abordar aquesta franja de la societat des d'una nova perspectiva.

La Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya és una entitat sense ànim de lucre i reconeguda d'Utilitat Pública, que agrupa a 519 associacions i entitats de persones grans de Catalunya, ja siguin llars i casals com també associacions especialitzades d'altres tipus, sempre que estiguin integrades per persones grans. La FATEC promou activitats i accions a favor de la promoció de les persones grans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT