PUBLICITAT

Els socialdemòcrates, contraris al "sistema d'escalada" d'ApC

  • Goya acusa Nomen d'"anar buscant on trencar el consens" en les últimes converses
  • Sentencia que el que fa el líder de la plataforma és "populisme barat"
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alguns dels integrants del PS, en la reunió del comitè directiu celebrada ahir a la seu de la formació, a Andorra la Vella. Foto: TONY LARA

El primer secretari del PS,

Ferran Goya, no va amagar ahir el seu descontentament amb la manera com ApC va voler collar divendres els socialdemòcrates amb la seva proposta de resolució per al front comú, un document que, tal com va recordar, presentava clàusules significatives --les que, precisament, cridaven a consensuar entre els diferents agents-- impossibles d'acceptar pel grup parlamentari amb majoria relativa a la Casa de la Vall. "No era una proposta per aprovar-la en cinc minuts", va resumir, lamentant com el "sistema d'escalada" seguit per ApC en aquesta negociació --és a dir, la inclusió de noves línies d'actuació un cop assolit l'assentiment per tractar conjuntament les inicials-- va detonar en la no-acceptació de la proposta de la plataforma. Tot i això, el cap de l'Executiu, Jaume Bartumeu, iniciarà demà els treballs per reunir Govern, Consell General, comuns i sindicats amb la clara oferta d'un pacte d'Estat per superar la crisi.

Goya va fer aquestes declaracions en el marc del comitè directiu del PS, l'últim abans de les vacances parlamentàries, on l'anàlisi del succeït dijous i divendres a la Casa de la Vall va ocupar un espai central. El representant socialdemòcrata va manifestar que el que va fer el líder d'ApC, Eusebi Nomen, va ser "anar buscant on trencar el consens" de manera contínua, a més de "convidar a la gent a participar en una taula on ja hi ha una orientació des del principi", fent referència a les exigències que van frustrar la negociació del front comú en els termes plantejats per la plataforma.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT