PUBLICITAT

Una dècada contaminant

  • 15.000 quilos de ferralla, 17 vehicles, 21 electrodomèstics, 18 extintors, 50 m3 de runa d'obra... ¿calia esperar tanta acumulació de brutícia?
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Mai és massa tard, i més en aquests casos. ¿Però cal esperar tant? El car- rer de les Costes de la capital, ubicat darrere de les naus industrials de la carretera (davant del conegut restaurant Viena) ha estat un abocador incontrolat durant més de deu anys. Durant tot aquest període ha hagut temps de tirar 15.000 quilos de ferralla, 17 vehicles abandonats, un remolc de camió, 12 bombones de butà, 18 extintors, 15 neveres, 6 cuines, 49,5 metres cúbics de runa d'obra, 36 metres cúbics de fusta, i 40 metres cúbics d'objectes voluminosos com sofàs, matalassos, plàstics... etcètera.

Aquesta brutícia ha estat contaminant aquest terreny privat i part públic, ja que els vehicles ocupaven part del camí. Fins i tot hi havia trastos amuntegats en una torre elèctrica, amb el perill que això pot suposar, tal com va explicar Armengol.

Per netejar la zona s'ha necessitat una logística que en recursos humans i materials ha trigat 20 dies en l'adequació. Personal del servei de Forestal ha retirat material en zones dificultoses d'accedir, lligat amb arnessos i cordatges. A més, s'ha necessitat la grua per transportar tots els vehicles, a banda dels camions necessaris per transportar la brutícia a la deixalleria i a Cetrasa. Tota una tasca amb un cost que no serà pagat pels incívics que han fet durant aquest temps d'aquest carrer el seu abocador. Ja era hora que s'hi posés fre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT