PUBLICITAT

Implicació amb una natura pedagògica

  • Els alumnes de 1a Ensenyança han fet realitat un itinerari de natura al camí de la Vall del riu
P. G.
CANILLO

Els i les alumnes de deu i onze anys de l'Escola Andorrana de Canillo van fer ahir de guies per explicar tot el trajecte de l'itinerari de natura del camí de la Vall del Riu que surt de la carretera del mateix Coll d'Ordino. Una explicació experta de primera mà, i és que ells i elles han estat els autors d'aquest projecte. Nascut ara fa quatre anys com una proposta al Consell d'Infants al Comú de Canillo, i després d'estudiar les necessitats d'aquesta ruta, els alumnes del segon i del tercer cicle han treballat durant aquests anys de la mà dels tècnics del Comú en fer realitat una proposta que involucra la sensibilització amb la natura com un projecte pedagògic.

En l'àmbit de la dècada de la sostenibilitat (2004-2014) declarada per la Unesco, l'equip educatiu de l'Escola Andorrana de Primera Ense- nyança de Canillo va creure convenient implicar els alumnes activament en el coneixement, la gestió, l'organització, la cura i el respecte del patrimoni natural. Un patrimoni que tenen ven a prop i és que la Vall del Riu, és un paratge proper a l'escola i de fàcil accessibilitat.

Un ròtul amb la inscripció El Trèmol t'indica una espècie d'arbre les fulles del qual sembla que tremolen. Altres ròtuls ens indiquen altres noms de plantes però també d'animals com ara el cabirol, el corb o el tritó. Són cartells fets en fang al forn dissenyats i creats pels alumnes.

La maqueta del disseny del camí amb la rehabilitació de fonts, la col.locació de senyalitzacions i fins i tot la ubicació de tanques per donar seguretat a parts més perilloses ha aconseguit fer d'aquest lloc un itinerari més per visitar per gaudir del paisatge idíl.lic de la Vall del Riu amb un contingut pedagògic de convivència amb els ingredients de la natura que es presenten amb els seus noms com una exposició artística.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT