PUBLICITAT

Enllestit l'acord per veure Andorra Televisió a l'alt Pirineu català

  • Divendres se signa el conveni entre el Govern, la Generalitat i els sis ajuntaments catalans
  • El Principat haurà d'assumir el 25% del cost del multiplex del Pirineu de titularitat municipal
IAGO ANDREU I ENRIC GUINART
ESCALDES-ENGORDANY

El Govern, la Generalitat de Catalunya i sis ajuntaments catalans signaran divendres l'acord que ha de permetre que Andorra Televisió es vegi a cinc comarques de l'alt Pirineu català. Amb aquest conveni es fa un pas més cap a la televisió sense fronteres i es cobreix una mancança comunicativa notable, especialment a l'Alt Urgell. Com a contrapartida, la parapública haurà d'assumir el 25% del cost del multiplex de TDT que és de titularitat municipal i a través del qual la televisió andorrana arribarà a les llars catalanes del Pirineu.

Tal com va avançar aquest rotatiu en l'edició del 6 de maig passat, l'Executiu ha estat treballant aquests darrers mesos per tancar un acord que permeti que Andorra Televisió es pugui veure a les comarques pirenenques catalanes. El ministre d'Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, signaran l'acord divendres a Andorra la Vella juntament amb els representants dels sis municipis catalans implicats: la Seu d'Urgell, Puigcerdà, Sort, Tremp, el Pont de Suert i la Pobla de Segur. D'aquesta manera es garantirà que ATV es pugui veure a través de la TDT a les comarques catalanes de l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça.

L'arribada d'Andorra Televisió a aquests territoris serà possible gràcies a la cessió en favor de la parapública del 25% del multiplex de TDT de la zona del Pirineu que es de titularitat municipal. Andorra s'haurà de fer càrrec del cost d'aquest 25%. Els municipis pirinencs exerceixen la titularitat d'aquest 25% per si algun dia volguessin posar en marxa una televisió local, opció que descarten a mitjà termini. Tot plegat implica que si més endavant els municipis catalans volen posar en marxa un canal de televisió, ATV hauria de buscar una altra forma d'arribar a aquestes cinc comarques. Però aquesta opció, segons les fonts consultades, és molt poc probable.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT