PUBLICITAT

Una artista inconformista

EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Una de les obres de l'artista Phalle. Foto: EL PERIÒDIC

A partir d'avui, nova proposta al Museu del Tabac, que mostrarà dues sèries de dibuixos i una sèrie d'escultures: Love, dibuixos producte de la seva relació amb el seu gran amor Jean Tinguely; Tarot Garden, amb els dissenys previs de les escultures megalítiques del Jardí del Tarot construït a Caravaccio, Itàlia, inspirat en el Parc Güell de Gaudí, i finalment les escultures de format reduït d'algunes obres realitzades per l'artista en grans dimensions per a museus o instal.lacions públiques d'arreu del món.

Els temes dels treballs de Joia de viure són creacions en metamorfosi contínua, de crides a la llibertat, de convencions no respectades, obres mestres cèlebres, però també treballs menys coneguts d'una de les artistes més originals i anticonformistes del segle XX.

Aquesta francoamericana que es va unir al grup del Nou realisme el 1961 va voler plasmar la realitat de la vida al seu art, on el feminisme, la mitologia, la violència, els anhels personals, i la política van esdevenir protagonistes.

El colorisme de Niki Saint Phalle entrarà al Museu del Tabac. La pintora i escultora es va fer famosa amb la sèrie Nanas, unes voluptuoses figures femenines de colors vistosos que encara poblen alguns dels espais públics més coneguts de França. El 1979 crea les escultures que poblaran el Giardino dei Tarocchi, prop de Florencia. L'artista va morir el 2002.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT