PUBLICITAT

Els investigadors de l'UdA fan pública la seva recerca

  • La Universitat d'Andorra va celebrar ahir la segona edició del seu seminari
  • Els doctorands van presentar per primera vegada els respectius projectes
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Una sessió del Segon Seminari de Recerca de l'UdA, ahir. Foto: UDA

El segon Seminari de Recerca va acollir ahir la presentació de les conclusions dels diferents projectes d'investigació que estan desenvolupant els grups de recerca de la Universitat d'Andorra (UdA). Aquests projectes van ser exposats per una vintena d'investigadors i, per primera vegada, els doctorands també van fer un avançament dels respectius projectes.

Alguns dels treballs presentats són el projecte e-t@c, d'introducció de les tecnologies de la informació i la comunicació a l'escola, les estadístiques sobre l'evolució de les artroscòpies de genoll i sobre la incidència de pneumònies en l'atenció pediàtrica al servei d'urgències, l'estudi dels manlleus del castellà en la llengua catalana que es parla a Andorra i el disseny d'un model sistèmic de l'evolució de l'ús del català al país, entre d'altres.

Els objectius del Seminari de Recerca són promoure, coordinar i divulgar les activitats de recerca i innovació que s'estan duent a terme en el marc de la Universitat d'Andor- ra. En aquests moments, hi ha quatre grups de recerca actius: el grup de recerca en ciències de la salut i serveis sanitaris, el grup de recerca en economia financera, el grup de recerca interdisciplinari en educació i el grup de recerca en llengua catalana.

En paral.lel, els primers candidats a doctorat de l'UdA van presentar en quin estat es troben els seus projectes de recerca. Els àmbits d'estudi seleccionats pels estudiants comprenen temàtiques tan diverses com ara l'eficiència econòmica del procés educatiu, la matemàtica en l'aprenentatge dels nens afectats de TDAH (trastorn per dèficit d'atenció), les competències en el tractament de la informació digital, la relació entre capital humà i qualitat a les organitzacions, la construcció del coneixement a les comunitats virtuals o la gestió del patrimoni accessible a Andorra.

EL PLA 2010-2014
El segon Seminari de Recerca també va servir per abordar l'elaboració del nou Pla general de recerca 2010-14 de la Universitat d'Andorra, que està previst que quedi definit i enllestit abans d'acabar l'any. Entre altres accions, els participants en el seminari van proposar que el pla inclogui la creació d'algun tipus d'ajuts a la finalització de les tesis doctorals. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT