PUBLICITAT

Tresserras reclama suport estatal per a l'espai audiovisual en català

  • ATV es veu a l'Alt Pirineu gràcies al conveni entre el Govern, la Generalitat i sis municipis
  • El Departament de Cultura català descarta "traves" per part de l'Executiu espanyol
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre Espot i el conseller Tresserras, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, insta el Govern de l'Estat espanyol a "proporcionar les infraestructures necessàries" per consolidar un espai audiovisual en català en tots els ter- ritoris que comparteixen aquesta llengua. Així ho va dir en declaracions a aquest rotatiu quan, en paral.lel, el portal lavozdebarcelona.com afirmava que el Ministeri d'Indústria espanyol considera que el conveni signat ahir a Andorra, i que permet que ATV es pugui veure a diferents comarques catalanes del Pirineu, és "irregular". En el moment de tancar l'edició, el Ministeri d'Indústria no havia confirmat la informació apareguda en el mitjà espanyol, que al seu torn no citava cap font ministerial concreta.

Andorra Televisió (ATV) es veu des d'ahir, a la una del migdia, a les comarques catalanes de la Cerdanya, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà, gràcies al conveni que van signar el ministre d'Exterior, Xavier Espot, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, i els alcaldes de la Seu d'Urgell, Puigcerdà, el Pont de Suert, Sort, Tremp i la Pobla de Segur. El conveni rubricat, en realitat, desenvolupa l'Acord cultural i de comunicació signat l'any 2008 entre el Govern d'Andorra i la Generalitat de Catalunya, que comprenia, entre altres compromisos, el de cooperar en matèria de televisió transfronterera en llengua catalana.

El fet que es tracti del desenvolupament d'un acord que data de dos anys enrere fa que el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació dubti que ara hi hagi "cap problema" en la seva concreció. Fonts de comunicació de la conselleria catalana van assenyalar que "seria estrany que el Govern espanyol posi traves a un acord a què han arribat el Govern d'Andorra i la Generalitat de Catalunya".

Pel seu cantó, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, va assegurar que no té cap constància de la presumpta polèmica amb el Ministeri d'Interior. Batalla va explicar a EL PERIÒDIC que els alcaldes dels diferents municipis han signat el Conveni a partir de la proposta que els va fer la Generalitat de Catalunya i que el text els mereix "total confiança", i més tenint en compte que ha estat revisat pels serveis jurídics dels respectius ajuntaments.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT