PUBLICITAT

La mútua de funcionaris torna a tenir superàvit amb la nova gestió

  • Es van apujar les cotitzacions de l'1% al 1,42% del sou dels empleats públics
  • Part del dèficit provenia de no reclamar tots els crèdits de l'entitat
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Concentració de funcionaris en el moment més tens de les negociacions amb l'anterior Govern, el 2008. Foto: TONY LARA

Poc més d'un any després que el Govern traspassés als funcionaris la mútua de la Funció Pública, l'entitat torna a tenir superàvit. La pujada de les cotitzacions que es va acordar la primavera de l'any passat i el fet que ara l'entitat reclama tots els seus drets de crèdit expliquen el superàvit de la mútua.

Quan els funcionaris i el Ministeri de Finances van acordar, l'abril de l'any passat, el traspàs de la mútua --fins aleshores de titularitat governamental-- també es va pactar un augment de les cotitzacions dels empleats públics, que passaven de pagar l'1% a l'1,42% del seu salari. En aquell moment, el Govern va assumir el deute acumulat de la mútua, fet que, unit a l'augment de les cotitzacions, assegurava la viabilitat financera de l'entitat. L'acord el van presentar les aleshores ministra portaveu en funcions, Conxita Marsol, i la presidenta de la taula, Susanna Vela, actual ministra d'Educació i Cultura del Govern socialdemòcrata.

Però els resultats --en espera que es vagi normalitzant la situació comptable-- són fins i tot millors del que aleshores es podia pensar. La raó, segons expliquen fonts coneixedores del cas, no és que ara hi hagi menys baixes i, per tant, menys despeses, ja que aquesta xifra s'ha mantingut més o menys constant durant l'últim any. Un dels factors que contribueix més a la clara millora de la situació financera de la mútua és que ara l'entitat executa els seus drets de crèdit.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT