PUBLICITAT

Alís acusa Saetde "d'adormir-se" i de perdre terreny davant Ensisa

  • Diu que Canillo "ha aprofitat per créixer" i que el soci d'Encamp "ha de despertar"
  • Viladomat titlla "d'elogi" que sigui el mateix Comú qui doni lliçons sobre gestió
IRENE CASASAYAS
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un telecadira de dues places del camp de neu del Pas de la Casa, Grandvalira. Foto: TONY LARA

En ple procés de negociació per digerir el pas vers una única societat gestora del conjunt dels camps de neu de les valls d'Orient, el cònsol d'Encamp, Miquel Alís, va acusar ahir Saetde (Pas de la Casa-Grau Roig) "d'adormir-se" i de perdre terreny davant Ensisa (Soldeu-El Tarter) en els últims anys.

El mandatari va asseverar que la "culpa" és de l'entitat de qui Joan Viladomat és accionista majoritari i que "el soci de Canillo ha aprofitat per créixer", mentre que la part que defensa els interessos d'Encamp "s'ha equivocat pensant que seria Grandvalira qui faria tota la feina".

Alís és del parer de prosseguir amb la firma Grandvalira com a comercialitzadora, encara que va insistir en la idea que "Saetde s'ha de despertar". I és que l'encampadà resumeix els resultats dels últims anys de tal manera que Pas de la Casa- Grau Roig "s'ho ha anat mirant, mentre els altres Ensisa no han parat de millorar". Per això, troba "poc raonable" aquesta situació d'acomodament, va puntualitzar. Es va mostrar ferm, però, a l'hora d'emparar la marca, al.legant que "és coneguda i consolidada, tant a Andorra com a l'estranger".

COMPETÈNCIA SANA
Pel que fa a l'evolució dels tractes entre l'empresa Saetde i Canillo, que estan supervisats per la consultora Deloitte, Alís va admetre que "ens n'informem per la premsa". I hi va afegir: "nosaltres hi direm la nostra quan celebrem assamblea general de Saetde". Amb tot, Alís ho té ben clar: "competència sana entre les dues parts, però que Saetde continuï sent més que Ensisa". D'altra banda, i a diferència del sector hoteler de Canillo, el màxim representant de la corporació comunal va subratllar que "no se'ns han queixat perquè a l'hivern ho tenen ple".

En un clàssic és en el que s'ha convertit el creuament de declaracions entre el polític socialdemòcrata i el conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat. Les últimes a càrrec del segon en resposta a les lliures afirmacions sobre el presumpte "acomodament" de la societat explotadora tenien un to certament irònic, ja que posava com a exemple els prop de 300 milions d'euros "mal emprats" per l'Administració local en els vuit anys de mandat del cònsol Alís. "Vist l'estat actual de les arques comunals, és gairebé un elogi que ens vinguin a alliçonar, sobretot, veient el que no han fet per Encamp", va valorar Viladomat.

En aquest sentit, també va precisar que "no m'ho prenc com una crítica, quan amb 50.000 milions de pessetes el Comú d'Encamp té el poble com el té".

EL 20% MÉS DE FACTURACIÓ
Cal recordar els resultats pràcticament definitius del tancament de l'exercici 2009-2010 de Saetde amb guanys per valor de 270.000 euros. L'ens va incrementar la facturació de l'ordre del 20%, augmentant la xifra de negoci en 8 milions d'euros respecte a la campanya anterior. El 90% d'aquesta suma correspon a la facturació provinent de la branca internacional de la societat (Pas Grau Internacional).

El cònsol d'Encamp ha expressat en més d'una ocasió el seu rebuig vers les inversions de Saetde a l'estranger. Alís ha manifestat reiteradament que no s'emprin diners públics en projectes foranis i que el més encertat seria que els socis privats siguin els que inverteixin fora i no pas el mateix Comú. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT