PUBLICITAT

Els comerciants del casc antic demanen al Comú que sigui zona de vianants

  • Ferrer posposa l'opció fins a l'acabament de les obres del Consell General
  • La corporació i els patrons de la zona treballen per associar-se
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La sala del Comú durant la reunió amb els comerciants, ahir. Foto: TONY LARA

Més d'una vuitantena de comerciants van assistir ahir a la reunió al Comú de la capital, per tal de conèixer de la mà de la cònsol, Rosa Fer- rer, i la consellera de Cultura, Maite Cano, el pla de dinamització del casc antic. Durant la trobada, els empresaris van aprofitar per exposar les seves pròpies propostes que millorin l'afluència i la imatge del bar- ri, com l'opció de convertir en zona de vianants tot l'espai que engloba el casc antic.

La cònsol, Rosa Ferrer, va assegurar que "estudiaran seriosament aquesta possibilitat un cop acabin les obres de la nova seu del Consell General", previstes per final d'any. En auqest sentit, Ferrer va definir aquests treballs com un "handicap que ha deslluït la zona del casc antic".

A banda de l'opció d'alliberar el barri de vehicles, els comerciants que integren la zona (delimitada pels carrers del Puial, Pui, Príncep Benlloch, Dr. Nequi, les Canals i la plaça Rebés), i que representen un total de 128 establiments, van reclamar una millor senyalització, una mancança que el Comú comparteix i en la qual està treballant.

La corporació ampliarà els car- tells indicatius i potenciarà la zona durant la festa major de la par- ròquia, a principi del mes vinent. A més, ha programat un concurs d'embelliment de façanes obert a tots els veïns. Perquè aquestes mesures assoleixin l'objectiu de dinamitzar el barri, la cònsol va assegurar que és indispensable la col.laboració dels agents comercials, que sembla que arribarà a bon port tenint en compte el nombre de persones que van assistir ahir a la reunió.

Per tal de fer més evident i estreta aquesta col.laboració, el Comú està treballant conjuntament amb els comerciants per tirar endavant la primera associació representativa del casc antic. Ferrer va indicar que només queda enllestir alguns retocs i que possiblement s'obri també a d'altres comerciants de la par- ròquia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT