PUBLICITAT

ATV avala la legalitat de la seva publicitat per a privats

  • Ruano garanteix que la televisió només produeix per a les seves antenes
  • La manca de regulació específica permet a l'ens determinar les tarifes
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un càmera d'Andorra Televisió durant un acte. Foto: Eduard Comelles

Les males pràctiques que, segons van afirmar els integrants de la nova associació del sector audiovisual, estaria realitzant Andorra Televisió amb relació a la producció de publicitat per a privats, van ser negades ahir per la parapública. El director executiu d'ATV, Francesc Ruano, va assegurar que tota la generació de publicitat que pugui efectuar la televisió per als seus clients s'emet dins les seves antenes (sigui ràdio, sigui televisió), una situació totalment legal i que contemplen els propis estatus de l'ens, publicats al BOPA dins la llei d'ATV, de l'abril del 2000. En cap cas la producció es deriva cap a d'altres mitjans audiovisuals externs a ATV, va assegurar el director executiu.

Per aquest motiu, Ruano va definir les acusacions de l'APAI com "agosarades", ja que "un ens públic pot editar tot el que surt per les pantalles". Partint dels estatuts, el directiu va garantir que la producció d'espots per a clients surt només a ATV. En cap cas la producció es destina a la venda exterior, va assegurar Ruano, ja que no "som una agència de publicitat".

Ruano va opinar que aquestes operacions només serien criticables si existís una regulació respecte d'això. Precisament, aquesta falta de regulació és la que permet a ATV decidir les tarifes d'aquestes produccions publicitàries per sota del preu del mercat, segons l'APAI. "Nosaltres determinem quant es cobra de la producció, i fins i tot podem decidir que aquesta sigui gratuïta i només es cobri per l'emissió", va explicar Ruano.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT