PUBLICITAT

22 metalls de collita

  • Sis ors, deu plates i sis bronzes és el botí d'Andorra en la gran cita dels cossos especials La competició ha atret més de 1.500 visitants
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les proves Un moment de la competició en tanques, dissabte al Comunal. Foto: TONY LARA

Ha estat una setmana atípica. Tot el país ha estat envaït per cossos especials de 20 països del Vell Continent, a més de Mèxic i Brasil com a convidats per viure un esdeveniment únic, com ha estat l'Europeu de policies i bombers 2010, que a Andorra li ha deixat de botí 22 medalles, una xifra més que acceptable en comparació, per exemple, amb la dels Jocs dels Petits Estats del 2005. Andorra ha demostrat que té uns serveis de l'ordre qualificats, que són capaços d'estar a la mateixa alçada que la resta d'Europa, malgrat les reduïdes dimensions del Principat.

La delegació tricolor ha recollit sis ors, deu plates i sis bronzes. Destaquen els podis aconseguits en natació, l'esport que va obrir la competició dissabte de fa dues setmanes, i especialment Jordi Cerro, de la Policia Andorrana i també triatleta del Serradells, que en la categoria sènior A va obtenir un or als 200 lliures i dues plates als 100 i 50 lliures. En els 50 lliures, també van ser plata Pere Arment en Màster A, i Joan Romero, bronze en la Open.

L'atletisme va ser un altre esport destacat per al nostre país, amb un or en martell d'Elena Villalon, i una plata d'ella mateixa en els 100 a més de la de Víctor Martínez en els 400.

Cal destacar un altre nom propi com és el de Francesc Coutinho, que va guanyar dues medalles d'or en karate, en les categories kumite de 18 a 34 i l'Open, com també el primer lloc del podi obtingut per l'equip Circulació Comú d'Encamp en el futbol sala, un dels esports amb més participació, que també va tenir en la tercera posició la Policia d'Andorra.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT