La selecció no dóna treva a Gibraltar i té un peu i mig a semifinals (51-93)

• Moldàvia torna a perdre conta Gal.les i només una hecatombe pot fer que Andorra sigui eliminada
VALETTA

Casals captura un rebot ofensiu als Jocs de Xipre, l'estiu passat. Foto: TONY LARA

Gran victòria la que va aconseguir ahir la selecció nacional davant de Gibraltar. El combinat que dirigeix Jaume Tomàs no va donar treva i va imposar-se per un inqüestionable 51-93 que la manté primera de grup i pràcticament classificada per a les semifinals.

La classificació matemàtica encara no s'ha assolit, perquè Moldàvia, que havia caigut contra la tricolor en el primer partit, va tornar a decebre ahir en perdre davant Gal.les. La selecció, per tant, acabarà primera de grup i invicta si guanya, i en cas de perdre pot ser primera, segona o eliminada si cau per més de 40 punts. De tota manera, la intenció és acabar primera per eludir Dinamarca --la gran favorita-- en la fase següent. A l'hora del partit d'avui, el tercer i últim de la lligueta, que serà contra Gal.les, ja coneixerà el resultat del Moldàvia-Gibraltar.

Jaume Tomàs va enviar un missatge als seus jugadors sobre l'últim rival de la lligueta inicial: "No ens podem arronsar". El motiu: "Gal.les no té res, però és un equip duríssim, fins i tot agressiu. Ha guanyat Moldàvia perquè l'ha intimidat i els àrbitres han estat molt permissius; contra nosaltres necessita guanyar per passar ronda, i si els deixem poden causar-nos problemes".

PARTIT ENCARAT AL DESCANS Del partit d'ahir contra Gibraltar cal destacar que Andorra ja tenia el triomf al sarró al descans. Amb un parcial d'1-11 entre el primer i el segon quart va obrir el primer avantatge important, per sobre dels deu punts (13-29), i va anar incrementant la diferència fins que al descans ja era de 21 (24-45).

Gibraltar, del tot desmoralitzada, no va poder canviar la dinàmica en la represa. Al tercer quart la superioritat tricolor va tornar a ser evident, i va aconseguir entrar als darrers deu minuts amb un contundent 38-63. Tampoc es va relaxar la selecció en el tram final; van poder jugar els menys habituals, tots els jugadors van anotar i la diferència final, de 42 punts (51-93) és prou gran per continuar vius en la competició encara que Gal.les doni la sorpresa aquesta tarda.