PUBLICITAT

Arrenquen els actes del Mil.lenari de Sant Ermengol

  • La diada de Sant Ot serveix per presentar l'exposició itinerant 'Ermengaudus'
  • S'hi inclou la trobada d'Ermengols i l'agermanament entre la Seu i Aiguatèbia
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Fierro, Batalla i Vives, a la presentació del Mil.lenari de Sant Ermengol, ahir. Foto: I. C.

La presentació de l'exposició Ermengaudus donarà aquest dimecres a la tarda el tret de sortida la commemoració del Mil.lenari de Sant Ermengol. El conjunt d'actes el van presentar ahir, al claustre de la Catedral, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla; l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives, i el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro.

L'inici dels actes coincideix amb la festivitat de Sant Ot. A les 18.30 hores se'n farà la inauguració oficial a l'església Sant Miquel. Tot seguit s'inaugurarà l'exposició Ermengaudus. La mostra serà itinerant i es podrà visitar en diverses poblacions de la comarca, així com al col.legi Sant Ermengol d'Andorra la Vella. Joan Enric Vives va remarcar la importància històrica de la figura del bisbe Ermengol, tot remarcant que va ser un dels personatges més influents dels comtats catalans del Pirineu, que més endavant conformarien Catalunya. El bisbe copríncep hi va afegir que el bisbe Ermengol va ser una "figura senyera" del segle XI com a reformador, constructor de ponts i camins i defensor de l'Església.

En la mateixa línia, Albert Batalla va recalcar que "el bisbe Ermengol no va ser un bisbe qualsevol, sinó que va esdevenir una figura rellevant no solament des del punt de vista religiós, sinó també del polític i civil". Els actes commemoratius, afirma Batalla, tenen dos vessants: "posar de relleu la figura del bisbe i del sant i posar en valor la Seu i l'Alt Urgell, com també el Bisbat d'Urgell en la Catalunya del segle XXI". De la seva banda, Jesús Fierro va destacar la importància del territori i en concret, de la comarca de l'Alt Urgell, a l'hora de commemorar els mil anys del bisbe Ermengol. Per Fierro "el Mil.lenari és una oportunitat per a la comarca de l'Alt Urgell que aporta valor afegit en la seva promoció econòmica i turística".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT