PUBLICITAT

El PS entrarà la llei de la nacionalitat durant l'estiu

  • Qüestions tècniques i de detall han endarrerit l'elaboració del text
  • L'Acoda veu bé la proposta socialdemòcrata de canviar la Llei del sòl
I. A.
ESCALDES-ENGORDANY

La proposició de llei per reduït l'accés a la nacionalitat dels 20 als 15 anys de residència impulsada pel Grup Parlamentari Socialdemòcrata entrarà a tràmit durant l'estiu, per tal que es pugui començar a debatre a l'inici del proper període de sessions del Consell General. Algunes qüestions de caràcter tècnic han endarrerit l'elaboració del text.

El PS es va comprometre a entrar el text abans que finalitzés el primer període de sessions de l'any i finalment la proposició s'entrarà a tràmit en les properes setmanes. Això permet complir amb l'objectiu de debatre la reducció de la nacionalitat a la tardor. Tot i que no és un text complex, sí que requereix un cert grau de treball tècnic perquè l'aplicació a tots els supòsits --com el de la recuperació de la nacionalitat, per exemple-- sigui una aplicació coherent. El debat d'aquesta llei a la tardor permetrà als socialdemòcrates marcar perfil polític al Consell, una oportunitat que també tindran amb l'entrada a tràmit d'una proposició de llei per establir una assegurança d'atur. Aquesta segons qüestió, però, està més endarrerida.

En tots dos casos es tracta d'aplicar --o intentar aplicar-- la part més progressista del programa de l'Alternativa. En un altre ordre de coses, el programa del PS també va servir per a la reunió que el Grup Socialdemòcrata va mantenir ahir amb l'Associació de Contractistes (ACODA), en aquest cas les propostes referents a la modificació de la Llei del sòl. Els contractistes, segons fonts del PS, van veure amb bons ulls les propostes de modificació del text, que passen per permetre el pagament ajornat de la cessió del 15% quan és pecuniària i també per donar més agilitat al procés de modificació dels plans d'urbanisme.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT