PUBLICITAT

Ordino organitza visites guiades per substituir el trenet turístic

  • Hi haurà dues visites, cada dimecres i dissabte, d'unes dues hores i mitja
  • Són rutes temàtiques d'Ordino Cultural i Descobrint la Cortinada
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
La visita, ahir al matí, a l'església de Sant Corneli i Sant Cebrià. Foto: ANA / M. S.

El conseller de Turisme i Esports d'Ordino, Bartumeu Gabriel, va presentar les visites guiades per la par- ròquia que tenen com a objectiu substituir el trenet turístic, segons va informar l'ANA. Hi haurà dues visites, cada dimecres i dissabte, d'unes dues hores i mitja aproximadament. Al matí (9.50 hores) es mostrarà als turistes els indrets més destacats de la Cortinada, com ara el Centre de la Natura o l'església romànica de Sant Martí. La sortida serà des de l'Oficina de Turisme, on s'agafarà un minibús parroquial. A la tarda, l'itinerari consistirà en recórrer el poble d'Ordino i visitar els indrets més emblemàtics com l'església de Sant Corneli i Sant Cebrià. La visita començarà a l'Oficina de Turisme a les 15.30 hores. El preu de cada visita és de 5 euros pels adults, 3 pels majors de 65 anys i gratuït per als infants fins a 12 anys.

Aquestes rutes temàtiques d'Ordino Cultural i Descobrint la Cortinada són una prova pilot que s'engega aquest estiu per incentivar el turisme d'estiu a la parròquia, i que substitueix l'antic trenet turístic.

Dues guies mostraran el poble de la Cortinada i altres indrets com el Centre de la Natura, l'església romànica de Sant Martí, la Mola i

Serradora de Cal Pal i l'antiga Mola de Cal Soler. Els visitants podran veure l'església dedicada a Sant Corneli i Sant Cebrià, on s'hi troba una de les talles de fusta de les més petites que existeixen.

La ruta continuarà pels jardins de Casa Rossell i Casa Areny Plandolit, i també es mostrarà la ruta que va fer Mossèn Cinto Verdaguer (Pica d'Estats i Creussants). Les guies també faran parada al Museu de la Miniatura. El conseller de Turisme i Esports d'Ordino, Bartumeu Gabriel, va explicar que no s'ha contractat personal nou, sinó que s'han format dues persones de l'Oficina de Turisme, i com que aquest juliol i agost s'engega aquest projecte, ja s'estudiarà i es valorarà al final de la temporada, si de cara a l'any que ve, cal contractar algú. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT