PUBLICITAT

Els Pastorets arriben a la majoria d'edat amb l'objectiu de recuperar la màgia

  • L'obra d'aquest any s'explica a través d'una àvia que narra el conte a les seves nétes
  • La representació compta amb diversos personatges nous; un 20% dels actors adults debuten
29112011-pastorets
Irina Robles, Jordi González i Alfons Casal han presentat la divuitena edició d'Els Pastorets. Foto: ANA / M. C.
Continuant amb l'esperit de renovació que caracteritza als Pastorets de Sant Julià de Lòria, els directors d'aquesta edició han volgut retornar a la idea inicial del text de Folch i Torres, on la història que es narra forma part d'un somni d'un infant. Seguint aquesta línia, l'obra d'aquest any s'explica a través d'una àvia que conta el conte a les seves nétes i el que elles imaginen "va apareixent a l'escenari", ha explicat la directora, Irina Robles. "És un espectacle molt enfocat als nens", ha dit Robles, on hi trobaran elements del decorat, del vestuari, etc. molt identificatius de la fantasia i la màgia, com un bosc encantat o d'altres elements imaginaris.

Destaca també la recuperació del vestuari original dels àngels i dimonis fet fa divuit anys per Amadeu Ferrer i altres elements nous que sorprendran als espectadors. Per la música, segons ha indicat l'ajudant de direcció, Alfons Casal, han partit de les bandes sonores infantils com la de Peter Pan o d'altres que "tenen una sonoritat de conte". L'objectiu en aquesta divuitena edició és "convertir-nos en un referent", com ho és la Passió d'Esparreguera o l'Aquelarre de Cervera, ha explicat el director de Cultura del Comú de Sant Julià, Jordi González.

Així, mentre que hi ha molta gent que participa any rere any en diverses tasques, des d'actors, fins a vestuari o acomodadors, aquest s'ha renovat el 20% dels actors adults gràcies a un càsting celebrat a l'octubre, d'on van sortir 12 persones noves que s'inclouen dins els 60 papers adults. Pel que fa als infants són uns 40 o 50 que es reparteixen en dos torns. En total, més de 200 persones donen suport a l'obra d'una manera o d'una altra. Tant Robles com González han volgut posar de manifest l'alt nivell de professionalitat dels Pastorets, tant per la part creativa com humana, amb actors que aposten per contribuir de forma altruista a la representació i públic d'Andorra i de Catalunya.

La primera sessió s'oferirà el 26 de desembre a les 20 hores, la següent serà el divendres 30 a la mateixa hora i després n'hi haurà una el divendres 6 de gener, on s'intentarà comptar amb la presència de Ses Majestats els Reis d'Orient, segons ha indicat el responsable de Cultura; i una altra el dia 7, totes dues a les sis de la tarda. Les entrades tenen un preu de 10 euros i es poden comprar al Centre Cultural la Llacuna d'Andorra la Vella, al Centre cultural i de congressos lauredià, a la taquilla del teatre des d'una hora abans de la representació i per Internet a www.netendrades.com

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT