PUBLICITAT

Més de 300 inscrits a la nova edició de Festcat

  • L'escola d'estiu també ofereix concerts amb artistes reconeguts
  • La cloenda a la població cerdana es farà amb cinc acordionistes
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Una de les activitats de la Festcast, l'any passat. Foto: EL PERIÒDIC

Més de 300 alumnes participen aquest any a les Escoles de Cultura Popular, Festcat 2010, que comencen aquest cap de setmana. Les primeres a donar el tret de sortida són les escoles de Llívia, Esterri d'Àneu i Horta de Sant Joan. El 14è Curs de Música Tradicional de Torroella de Montgrí prendrà el seu relleu i començarà diumenge vinent.

El programa de la Festcat, a més dels cursos i tallers de les diferents disciplines, ofereix un ventall molt ampli d'activitats als habitants de les quatre localitats. Es tracta de 40 propostes diferents entre les quatre escoles, i 25 activitats complementàries.

Cal destacar les actuacions d'artistes d'arreu dels Països Catalans com ara Sílvia Pérez Cruz (veu màgica del grup de flamenc Las Migas), el veterà mallorquí Biel Majoral, el polifacètic Carles Belda (acordionista, glossador i DJ), els Amansalva (guanyadors del darrer premi Sons de la Mediter- rània per a formacions novelles) i els ballables de Solistes de la Costa, la Coixinera i els alturgellencs Surti com surti.

NOU CIRC
El nou circ comptarà amb la companyia Pin Palú, amb Rut Trias. I finalment, cinc acordionistes europeus de primer nivell constituiran la cloenda internacional de l'Escola a Llívia: Riccardo Tesi (Itàlia), Bruno Le Tron (França), Markku Lepistö (Finlàndia), Didier Laloy (Bèlgica) i David Munnelly (Irlanda).

La Festcat està coorganitzada pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana i la Fundació Fira Mediterrània de Manresa. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT