Publicitat

Notícia

El «xalet de la Comella»

 • Lots de Nadal, presents, tabac, concerts i un salari de 1.400 euros
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dones internes a la Comella llegeixen i prenen el sol, la primavera pasada Foto: FABIAN MATZERATH

Benvinguts al «xalet de la Comella». Així és com ho defineixen a través d'una carta de denúncia el col·lectiu de treballadors del Centre Penitenciari. Asseguren que dins de les instal·lacions hi ha «molts fets inversemblants que la població desconeix». Tot plegat, una gran paradoxa, segons resumeixen.

Per començar, una panera, o fins i tot més d'una, per Nadal. Amb begudes, amb alimentació típica d'aquestes festes. I de reüll s'ho miren els treballadors, que aquest any per primera vegada, degut a la crisi i al treball de contenció que està duent a terme l'Administració, se n'han quedat sense. A aquests lots se'ls ha de sumar alguns presents, cartrons de tabac i celebració de concerts a càrrec d'escolars del país. Una situació que comporta «que tenen més privilegis els propis presos que les persones que han sigut víctimes» de les irregularitats comeses pels interns.

Hi ha un altre cas si més no sorprenent que acosten la Comella al concepte de xalet. Un intern estranger va adherir-se al programa laboral que hi ha la Comella, en el qual els presos fan tasques a la bugaderia o a la cuina, entre d'altres. Tots els participants cobren el salari base establert al país, proper als 900 euros. Però aquest intern, abans de rebre la primera nòmina, va haver de demanar la baixa. I a l'hora de calcular l'import que li correspon per la baixa laboral, com que no ha arribat a cobrar el primer salari, se li ha aplicat com a base per a cobrar el salari mitjà al país. Resultat, aquest pres està cobrant 1.400 euros al mes. «Sense tenir despeses, s'ho queda tot ell», va manifestar un dels agents penitenciaris. Vaja, vivint millor que molts dels assalariats, malauradament.

«¿No creieu que se'n fa un gra massa? ¿És convenient agreujar tot un país per afavorir els seus delinqüents?», es pregunta el col·lectiu d'agents a l'escrit de denúncia.Per a més informació consulti l'edició en paper.Publicitat

Comentaris

 • Podeu estar segurs que no ha estat tota la plantilla de la Comella ni molt menys, diria més, és cosa de 5 o 7 agents, que parlen en nom de tots sense demanar!!!

 • Tal com diu en LLuis, l' Agent/s Penitenciari/s que han donat aquesta informació MENTEIXEN EN UN 99% del que ha publicat el Periodic, el qual hauria d'haver CONTRASTAT amb "algu" la informació, Un intern "ordenança" pot treballar un maxim de quatre hores per dia, a un preu de 5 euros hora descomptada la cotització de la cass i la MANUTENCIO a l' intern-ordenança li queden NETS uns 185 eurots. Els unics que poden assolir el salari minim son els ordenances de modul, que treballen 12 hores dia... Llegir més

 • Això no és així, no cal enganyar a la gent.
  Un intern que treballi cobra a 5 € l'hora, normalment no poden ser més de 4h diàries, de dilluns a divendres i que no siguin festius, se'ls descompte la part proporcional de la cass i la manutenció.
  No cal que ningú s'enfadi contra el Govern per haver anul.lat les paneres de Nadal, estem en època de retallades degut a la gran crisi que es pateix i això afecta a tothom, també al sector privat. Confiem que vinguin temps millors.

 • L'agent o agents que han fet l'escrit, estan enganyant a la societat, amb una seriè de mentires espectaculars. Recordeu, que no parleu per tot el col·lectiu, a mi no m'heu preguntat.
  I que jo sapiga, només un o dos interns arriben amb proutes feines al sou base, i treballant els festius.

 • doncs, jo soc solter, no tinc feina, carai en faré alguna de ben grossa, gastos pagats, panera de nadal, souet de 1400 eurets al credit a cobrar interessos, calentet, dutxa ,gimnas, solarium llitet i uns 3 anyets, al sortir 40000 euretsd'estalvis i al caribe!!jejejeje i quan s'acabi la pasta i torno !!!!mi apunto!!!!

 • Es fantàstic, la propera obra faraonica que farem al Peis sera una preso, perque tots hi voldrem anar quan poc a poc ens anem quedant tots sense feina...i per 900 € i les despesses pagades...ja ens acostumarem al poc espai! quins collons!

 • doncs tal com està el tema laboral m'estic plantejant delinquir i poder viure com un rei! això és una vergonya!!

 • Si això és veritat hi ha que fer dimitir al qui calgui, "Caiga quién caiga".

  Com pot ser que un treballador que comença a treballar i té que agafar la baixa per el motiu que sugui, passi a cobrar de seguit i a més amb un salari tant alt?.

 • Vergonyòs Govern dimissió ! El Bisbe i el Raonador del ciutadà dimissió !

5 -10 -20 -tots
1


T'has de registrar per comentar les notícies o entra amb el teu usuari

Publicitat


Editorial

Augmenta la demanda del servei de justícia gratuïta

 • 0
Publicitat

Opinions

Més opinions


Publicitat

Entrevista

JORDI ALÀEZ: «Hi ha molta confiança en la gent jove»

JORDI ALÀEZ: «Hi ha molta confiança en la gent jove» Futbolista

JORDI ALÀEZ: «Hi ha molta confiança en la gent jove»
Publicitat

Monogràfic

Business 55

Business 55 Descarregar PDF
Publicitat
Publicitat