PUBLICITAT

Andorra acull des d'ahir el seminari del Moneyval

  • Una quarantena de tècnics de 28 països prenen part als actes fins divendres
  • Bartumeu mantindrà aquest vespre una trobada amb els participants
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els participants al seminari del Moneyval, durant la sessió innaugural d'ahir al matí. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Andorra va exemplificar ahir la seva bona disposició en matèria de prevenció i lluita contra el blanqueig acollint el seminari del Moneyval per avaluadors d'aquest àmbit, un esdeveniment que es perllongarà fins divendres mitjançant diferents sessions de treball. Significatiu és també el nombre d'experts, fins a un total de 40, provinents de 28 països diferents --els 28 membres del Moneyval, l'institució del Consell d'europa encarregada de supervisar l'aplicació de les mesures contra el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme per part dels seus integrants-- fins el punt que el Centre de Congressos de la capital, l'escenari dels actes, va presentar un aspecte immillorable .

El seminari, que té una periodicitat anual, ha de servir per posar sobre la taula alguns dels aspectes necessaris perquè l'avaluació de la lluita contra les xacres esmentades sigui efectiva, amb la consecució d'estàndards homologables i vàlids per a tots els països membres del Moneyval que puguin determinar l'acompliment o no dels mínims exigits. En aquest sentit, Andorra ha assumit les directrius encomanades per aquest organisme des de fa anys, obtenint des dels anteriors governs liberals avaluacions d'acompliment que no tenen res a veure amb la consideració negativa quant a intercanvi d'informació fiscal fins al moment en què el Principat es va comprometre a assumir les directrius de l'OCDE, dos àmbits totalment diferenciats i d'acotades competències.

A més de la participació dels 28 països membres del Moneyval, tots els estats europeus que no formen part del GAFI (Grup d'Acció Financera), a les sessions d'aquesta setmana també hi prenen part els dos països observadors d'aquest organisme del Consell d'Europa, Àustria i el Regne Unit. Concretament, els participants interactuaran en els diferents mòduls de treball que es desenvoluparan durant els cinc dies de formació, i també hi participaran representants del GAFI.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT