PUBLICITAT

Els comerços hauran de tancar durant la visita del copríncep

  • El Govern aprova tres decrets per fomentar la participació i millorar la seguretat aquell dia
  • L'aparcament i la circulació es prohibiran en diversos carrers del centre de la capital
E. ARASA // M. RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre Pere López explica els acords presos pel Govern, ahir. Foto: ANA / MARTA TORT

El Govern va aprovar ahir un total de tres decrets motivats per la visita del copríncep francès, Nicolas Sarkozy, prevista per al pròxim dia 29. Les mesures inclouen el tancament dels comerços entre les 11 i les 14.30 hores, fet que ha de propiciar, amb paraules del ministre Pere López, la participació del conjunt de la societat andorrana en els actes que s'organitzaran durant la jornada i, alhora, ha de contribuir al dispositiu de seguretat que es desplegarà amb motiu de l'esdeveniment.

El ministre d'Economia i Finances, Pere López, va ser l'encarregat de presentar ahir a la tarda els decrets aprovats en el decurs de la reunió setmanal del Consell de Ministres. A banda del tancament obligatori dels comerços en general, les botigues, les indústries i les oficines, el Govern va aprovar dos decrets més: un d'ells relatiu a les restriccions sobre la circulació i l'aparcament de vehicles i l'altre referent a les mesures de seguretat extraordinàries que afectaran el registre i el control dels turistes que pernoctin al Principat.

Pel que fa al tancament d'establiments, el decret recull que queden exempts d'aquesta obligació els serveis públics, els serveis turístics, els hotels, les caves, els bars, els restaurants i les estacions de servei.

Quant a les caves i els bars, s'exigirà que, durant el període de tancament de la resta d'establiments, aquests locals limitin la seva activitat exclusivament a la venda de begudes per al consum immediat. Igualment, les estacions de servei només podran expedir carburants i productes propis d'aquests establiments, relatius doncs al manteniment dels vehicles, mentre que els comerços radicats en el seu interior hauran de romandre tancats.

A més, l'Administració General tancarà les mateixes hores, mentre que els horaris de despatx de la Duana del Pas de la Casa i de la Duana de Sant Julià de Lòria seran els habituals.

López va insistir que "l'objectiu d'aquestes mesures és doble: fomentar la participació i, al mateix temps, assegurar-se que la visita es desenvolupa en les millors condicions possibles, també de seguretat". Pel que fa a l'agenda de Sarkozy per a aquell dia, el ministre erigit en portaveu va aclarir que el Govern està "pendent de la ratificació per part del gabinet del copríncep de la proposta que se'ls ha fet arribar, que està pràcticament tancada".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT