PUBLICITAT

Sol Gasch presenta el seu llibre 'Contes del Pirineu català'

EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

La historiadora i escriptora i col.labora del PERIÒDIC D'ANDORRA Sol Gasch presenta avui a la Seu d'Urgell el seu llibre Contes del Pirineu català, amb il.lustracions de Begonya Molins i editat per Farell, dins de la col.lecció Contes Populars. L'acte tindrà lloc a partir de les vuit del vespre a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

El llibre aplega 29 contes tradicionals del Pirineu, estructurats per temàtiques i personatges. Així, en el primer apartat hi apareixen gegants, dones d'aigua i follets, mentre que els encanteris són els protagonistes del segon bloc. En tercer lloc se situen els dimonis, les bruixes i la por, mentre que els espavilats i els animals configuren els dos darrers capítols. Entre els contes que es poden trobar al llibre hi ha El Joan de l'Ós, El pastor de la Bastida, L'escloper de Meranges, La Fustots o La guilla i el llop.

Sol Gasch (Travesseres, la Cerdanya, 1942) és llicenciada en Geografia i Història, ha estat catedràtica d'Història a l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell i actualment exerceix com a professora i tutora a la UNED de la Seu. Coautora, amb el seu germà Quim, del llibre Contes de Cerdanya, ha publicat també La Cerdanya: els viaranys del romànic, amb fotografies de Ricard Lobo.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT