PUBLICITAT

L'Executiu vol finançar a 20 anys la fase II del túnel dels Dos Valires

  • De moment, ja s'ha ajornat el pagament dels 28,5 milions fins a l'inici de l'any vinent
  • El Pressupost de despesa a 1 de juliol se situa en global en 361,769 milions
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

19072010ptunel
Una vista de les obres per completar la boca oest del futur túnel dels Dos Valires. Foto: TONY LARA

La nota informativa relativa a l'estat actual del Pressupost --elaborada conjuntament pel Departament d'Intervenció General i el Departament de Pressupost i Patrimoni-- tramesa pel ministre d'Economia i Finances, Pere López, al cap de Govern, Jaume Bartumeu, i per aquest últim a la Sindicatura, en la qual es detalla l'estat del Pressupost de despesa a 1 de juliol del 2010, apunta entre d'altres aspectes que "el Govern té previst renegociar-ne les condicions per finançar a 20 anys" el projecte de la fase II de les obres en el túnel dels Dos Valires. De fet, el pagament d'aquestes obres, amb un cost de 28,5 milions, ja "s'ha ajornat fins a l'inici de l'any vinent", segons la nota informativa, per la qual cosa l'import no figura en la partida dels crèdits amb caràcter plurianual que el Govern ha posat en vigor, que són de 28,476 milions.

El pressupost inicial de despesa per a l'exercici 2010 de què disposava el Govern l'1 de juliol d'aquest any es xifra en 322,256 milions, tot i que amb la inclusió de les modificacions i les ampliacions de crèdits pressupostaris per a l'exercici actual aprovat pel Govern fins al 27 de maig, la xifra se situa en 361,769 milions, considerant també les reserves de crèdit formalitzades. Aquesta xifra és un 5,7% inferior --21,995 milions-- de la projecció del Pressupost 2010, amb la qual cosa de continuar tot així, a final d'any es confirmaria una retallada de la despesa.

Dins dels 322,256 milions, d'altra banda, se situen, a part dels plurianuals, les despeses corrents en dotzenes parts del Pressupost de l'exercici anterior i que corresponen als capítols de persona, de béns cor- rents i de serveis, així com de despeses financeres i de transferències corrents. En total, aquests crèdits de què es disposarà el 31 de desembre d'aquest any es xifren en 244,273 milions. Els crèdits per fer front a les transferències de capital als comuns, d'altra banda, es xifren en 49,506 milions per a la totalitat dels trimestres d'aquest any.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT