PUBLICITAT

Els Vespres d'Estiu acullen el gran trobador de folk Robin Williamson

  • El mestre arriba al país per presentar 'Just like the river and other songs for guitar'
  • L'artista escocès està immers en una gira en solitari per Espanya
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'artista Robin Williamson, acompanyat d'una de les seves arpes. Foto: EL PERIÒDIC

El cicle Vespres d'Estiu ofereix, aquesta nit, una actuació especial. L'escenari situat a la plaça de Santa Coloma veurà actuar a una llegenda viva del rock-folk, Robin Williamson. Aquest trobador arriba al Principat per presentar Just like the river ant other songs for guitar, el seu últim àlbum d'estudi que va gravar el 2008 a Lleida. El públic del Principat podrà escoltar les versions d'Absolutely sweet Marie, de Bob Dylan, i Wild horses, de The Rolling Stones. A més, el treball --editat en CD i LP-- permet escoltar vells temes amb una sonoritat actualitzada i ajuda a descobrir noves composicions. Els seus temes arriben inspirats en la música celta i el folklore britànic, tot plegat amanit amb tocs de blues. La parada al país forma part de la gira que l'artista està oferint per Espanya. Actualment, ell i la seva esposa, Bina Williamson, estan immersos en el projecte de gravació d'un àlbum sorgit dels espectacles que els dos han realitzat en els últims dos anys.

UN TROS D'HISTÒRIA
L'intèrpret i compositor --que és capaç de tocar una trentena d'instruments-- va començar la seva trajectòria musical als anys 60 amb la memorable formació The Incredible Sting Band, que va viure la seva època d'or en l'era psicodèlica. El grup format per Williamson, acompanyat de Clive Palmer i Mike Heron, és considerat un dels pioners en l'art del mestissatge i són els creadors indiscutibles del folk-rock. Per resumir la seva grandesa només s'han de citar tres exemples: els Rolling Stones els van convidar a formar part del seu segell discogràfic, vuit dels seus discos van aconseguir situar-se entre els primers llocs en vendes entre 1968 i 1978 i van competir amb formacions com ara The Beatles o Cream.

Entre 1966 i 1974 la banda va enregistrar 13 àlbums, però les diferències alhora de concebre musicalment The Incredible Sting Band van fer que s'acabés dissolent. Mentre Heron es va acabar d'orientar cap el rock, Williamson va acabar d'endinsar-se en el món de la poesia i el folk. La trajectòria individual de l'artista ja havia començat el començar el 1971 --quan la banda encara estava unida-- amb el disc Myrrh, on ja destacava la seva fascinació per tornar a donar vida a la tradició bàrdica de l'arpa cèltica. Gràcies a aquest instrument, l'artista s'ha dedicat a explicar i enregistrar les llegendes celtes i a escriure i interpretar poemes del mateix estil. L'àlbum que l'escocès i John Renbour van gravar el 1995, Wheel of fortune, va ser nominat als premis Grammy.

Els anys 90 van dur al públic una reformada The Incredible Sting Band, tot i que Williamson es va allunyar de la formació el 2003. Des de llavors, l'artista ha gravat The iron stone, The celtic bard i Just like the river. Amb aquest currículum el públic de la capital solament pot esperar gaudir d'una nit màgica de folk on, a més de les cançons de l'últim àlbum, podrà gaudir de temes que ja formen part de la història de la música del segle passat.

La pròxima cita amb els Vespres d'Estiu serà el dimecres vinent amb la formació l'Anna Roig i l'ombre de ton chien, a la piscina exterior dels Serradells. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT