PUBLICITAT

La primera lectura de poemes dóna el tret de sortida a la Fira del Llibre i de la Rosa de la capital

  • L'objectiu de la iniciativa és compartir un espai on la gent gran juntament amb diverses autoritats públiques del país puguin llegir poemes d'escriptors andorrans

23042012_lectura1
Primera lectura de poemes a la plaça del Poble d'Andorra la Vella amb la presència d'autoritats i de la gent gran. ANA 

El Ministeri de Salut i Benestar, amb la col·laboració del Comú d'Andorra la Vella i la Federació de Gent Gran del Principat, ha organitzat enguany la primera lectura de pomes per donar d'aquesta manera el tret de sortida a la Fira del Llibre i de la Rosa de la capital. L'objectiu de la iniciativa és compartir un espai on la gent gran juntament amb diverses autoritats públiques del país puguin llegir poemes d'escriptors andorrans, així com també donar visibilitat al col·lectiu de jubilats. La lectura de poemes, un total de tretze, l'han iniciat el cap de Govern Toni Martí amb la peça 'Andorra la Vella' de Manuel Pal Casanovas, la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, ha llegit 'Anticipant l'octubre' d'Esther Fenoll i la cònsol major de la parròquia d'Andorra la Vella. Rosa Ferrer, ha llegit la poesia Esclat de Mossèn Ramon Rossell de Canillo.

 

La plaça del Poble ha acollit aquest dilluns al matí la primera lectura de pomes que ha servit per donar el tret de sortida a la Fira del Llibre i de la Rosa d'Andorra la Vella. L'objectiu de la iniciativa és convertir-se en un espai on la gent gran pugui llegir pomes d'escriptors del país acompanyats de diverses autoritats públiques, i també que es converteixi en un moment per donar visibilitat als padrins.

A més, l'acte també ha volgut ser una ocasió per reconèixer públicament els guanyadors de la Mostra literària de la tardor, que es va celebrar per primer cop l'any passat, als quals s'ha convidat a llegir les seves obres.

L'esdeveniment ha estat organitzat pel Ministeri de Salut i Benestar i ha comptat amb l'estreta participació del Comú d'Andorra la Vella així com també de la Federació de la Gent Gran del Principat. La titular del Departament de Salut, Cristina Rodríguez, ha explicat que 'és un dia particular on es vol aportar més felicitat i benestar a totes les famílies'. I ha afegit que donat els temps de crisi 'desitjo que tinguem un pensament més solidari cap a les famílies que més ho necessiten i que ajudem a millorar la situació de tothom'.

La ministra ha matisat que aquesta primera lectura de pomes amb la gent gran del Principat és una ocasió més per agafar un compromís i organitzar actes de forma coordinada amb la Federació i poder compartir al mateix temps les problemàtiques que puguin tenir els padrins així com intentar encertar en les solucions. Amb tot, Rodríguez ha destacat que un país com Andorra és indispensable que vagi entenent que per avançar en les problemàtiques socials i d'educació cal que hi hagi un intercanvi intergeneracional que permeti l'ajuda entre tots.

Per la seva banda, el president de la Federació de la Gent Gran del Principat, Marcel Besolí, ha celebrat la iniciativa i l'ha qualificat 'd'excessivament interessant'. A més ha recordat que 'volem que la idea i el sentir del poble andorrà surti i es vegi encara que la gent gran tot i fer-nos vells i no poder ser de gaire activitat puguem fer valdre el pobre coneixement que encara ens queda'.

La lectura de pomes ha començat cap a les 10 hores d'aquest dilluns i l'ha encetat el cap de Govern Toni Martí, que ha llegit juntament amb la representant de la llar de gent gran d’Escaldes-Engordany, Montserrat Tomàs, la peça Andorra la Vella de Manuel Pal Casanoves, a continuació ha estat el torn de la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, qui ha llegit Anticipant l'octubre d'Esther Fenoll i la cònsol major de la parròquia d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha llegit la poesia Esclat de Mossèn Ramon Rossell de Canillo.

En total s'han llegit tretze poemes i es preveu que l'esdeveniment tingui continuïtat però amb la intenció que cada any variï el sector social que llegirà les peces amb la gent gran.




Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT