Les cames pesen i els equips professionals no donen treva

• 24 hores després del partit del diluvi l'equip lauredià paga car el desgast físic i rep una 'maneta'

Sebas controla una pilota amb el genoll, perseguit per Hietanen, en una acció del duel d'ahir al Comunal. Foto: TONY LARA

L'autèntica realitat va quedar ahir en evidència. Un equip amateur com és el Matecosa, que dijous va deixar-se la pell davant d'un de professional, ahir va pagar molt car l'esforç físic. Al matí el gruix de la plantilla treballava com qualsevol persona del país i a la tarda s'havia d'enfrontar a un dels millors de Finlàndia. A l'equip de Lindberg li hauria ferit en l'orgull la bona imatge del campió de la Copa Constitució el dia abans, perquè ahir no en va concedir ni una. 0-5 i ara sí, el Matecosa eliminat. El tercer partit d'aquesta estranya eliminatòria entre el Matecosa Sant Julià va tenir idèntics esquemes tàctics que en el duel dels 79 minuts de dijous, que, recordem, va haver de suspendre's pel fort diluvi i que segons la normativa de la UEFA es va haver de repetir sencer ahir a la mateixa hora (18.30).

El tècnic del conjunt finlandès, Janne Lindberg, comptava amb el handicap que diumenge tenen partit de Lliga i sabent que l'eliminatòria estava pràcticament sentenciada després del 3-0 de l'anada va preferir donar descans a alguns dels seus millors efectius, com és el cas de Ricketts, el més decisiu. Amb un clar 4-4-2 va tornar a basar el seu joc en l'altra referència de l'equip, Votinov, un autèntica maldecap per als lauredians, que havia marcat el gol de l'inútil 0-1 dijous i que ahir va tornar a lluir-se amb dues dianes.

Julio Ferreros només va fer canvis a la porteria en alinear Friday en lloc de Burgos i a la defensa. La resta, tot igual: Leo, un trio de centrals amb Yael, Ruiz i Moreno, i Varela en lloc de Wagner en la defensa; Xinos, Peppe i Carballo en la medul.lar; i Sebas i Quim en punta amb llibertat de moviments.

Igual d'ambiciós que 24 hores abans, el campió de la Copa va tractar-li de tu a tu tot i que al davant tenia un equip professional que ja ha començat la lliga domèstica i que ahir li pesaven menys les cames. Això es va notar en excés, ja que no havia passat un quart d'hora i a l'electrònic ja lluïa el 0-2. El botxí, de nou, el tanc Votinov. Al minut 7 va sorprendre el meta lauredià amb una vaselina des del vèrtex dret de l'àrea gran que va entrar per l'escaire i al 13 va aprofitar una gran assistència d'Oksanen per entrar en diagonal des de l'esquerra, encarar Friday i batre'l. En aquest temps havien aconseguit el doble que dijous en 79 i el que quedava per veure... les cames dels lauredians estaven notant tant esforç extra.

EL MATECOSA REACCIONA
Amb el 0-2 va baixar en gran mesura el ritme dels visitants. El Matecosa volia tirar amunt, però no podia. La pilota rodava i rodava però amb mínim protagonisme a les àrees. Al tram final el Matecosa va donar un parell de sotracs amb un rebuig que va engaltar Xinos a la sortida d'un córner i que va topar en un defensa i en una jugada per la banda esquerra de Sebas, que va xutar massa escorat i desviat.

TRES GOLS A LA REPRESSA
La represa va ser com un suplici per al quadre andorrà. Passaven quatre minuts quan en un rebuig tricolor la pilota va arribar a Kurittu, que no estava en fora de joc i al punt de penal va aprofitar sol per batre un Friday massa tou en la intervenció. Dos minuts després, Votinov va driblar el meta lauredià, però massa escorat, es va entretenir i va acabar xutant fora. Al quart d'hora Okknen va obrir-se camí en una acció d'atac visitant i des de 25 metres va xutar ras i col.lolcat, però fluix; tot i així, Friday se la va empassar. I al 63 de nou Okknen, el pulmó finlandès, va entrar per la banda esquerra fins a la cuina, va fer la passada de la mort a Votinov i aquest no va perdonar. 0-5 i quedava gairebé mitja hora.

Tocava patir pel ridícul, perquè el marcador ja començava a ser humiliant. No va ser així perquè amb la maneta el MYPA es va relaxar. Salvat va tenir el gol de l'honor en el descompte en una falta indirecta per cessió al descompte. Però ni així.