PUBLICITAT

Art Camp lliga patums del panorama artístic nacional per a la tercera edició

  • Tindrà lloc a Ordino entre el 9 i el 21 de juliol i sota el lema ?Energies sostenibles'
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Els artistes del segon Art Camp, en acció a la sala polivalent d'Ordino Foto: EL PERIÒDIC

Només falten els serrells perquè la tercera edició d'Art Camp Colors per al Planeta sigui una estupenda realitat. L'Art Camp, sí: aquella mena de comuna artística que la Comissió Nacional Andorra per a la Unesco i Faust Campamà –aquí en la faceta d'activista cultural– es van inventar el 2008, i que des d'aleshores, cada dos estius i durant quinze dies, reuneix a Ordino prop de mig centenar d'artistes provinents de tots els racons del món. L'Art Camp 3.0 tindrà lloc entre el 9 i el 21 de juliol i està cridat a ser el de la consagració definitiva: en primer lloc, perquè amb la incorporació de Feda s'ha resolt per elevació la retirada de l'espònsor de les dues primeres edicions, cosa que havia posat en perill la continuïtat de l'invent.

Doncs primer escull salvat. Però és que a més, el cartell del tercer Art Camp presenta com a principal reclam algunes de les patums del panorama artístic nacional. Algunes, ep, no pas totes: Ángel Calvente, Mònica Armengol, Jordi Casamajor i el venecià Francisco Sánchez. Completen la nòmina andorrana els pintors Jesús Campos i Marta Tarrés –que repeteix a Ordino–, així com una jove promesa, Itziar Badenes, estudiant de Belles Arts a Barcelona. La resta del cartell, fins arribar a la quarantena d'artistes, l'integraran creadors procedents d'una vintena de països –Espanya, França, Portugal, Palestina, Jordània, Paquistan, Eritrea, Argentina, Uruguai, Mèxic, Filipines i Austràlia, entre d'altres– a proposta dels respectius comitès nacionals i després de superar –adverteix Campamà– un procés de selecció, perquè s'han rebut una seixantena llarga de candidatures. Senyal, diu el comissari, que l'Art Camp s'ha fet un nom i comença a tenir ressò internacional.

Com és marca de la casa, durant la trobada els artistes plantaran el cavallet en improvisats tallers que s'instal·laran als carrers i places d'Ordino, així com a la sala polivalent i a la vela de l'Ultra Trail. Això sí: el d'aquesta edició, per simplificar la logística i retallar despesa –el pressupost s'ha retallat una quarta part respecte al del 2010– serà un Art Camp centrat exclusivament en la pintura i sota el lema Energies sostenibles, aprofitant que la Unesco ha declarat el 2012 Any Internacional de les energies sostenibles. Com és també habitual, els artistes es comprometen a crear i cedir a l'organització tres obres, que quedaran en possessió del comú, de Feda i de la Comissió Andorrana per a la Unesco, i que durant els dos anys següents giraran per les diverses ambaixades d'Andorra a l'exterior, així com per la seu de la Unesco a París. Un altre record de l'Art Camp és Arbres per al planeta, l'escultura a vuit mans –les de Sara Valls, Lionel Lausedat, Marisa Jorba i el mateix Campamà– que des de l'abril del 2010 senyoreja la rotonda de la Clota Verda.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT