PUBLICITAT

L'israelià Zoler, sorprenent vencedor de l'Open 2010

  • Supera Edouard i aprofita les taules dels altres quatre colíders entre si
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Zoler, en un moment de la partida contra el francès Eduoard, ahir. Foto: ESCACSANDORRA.COM

L'israelià Dan Zoler va fer saltar la sorpresa ahir en la darrera jornada de l'Open Internacional d'Andorra i contra pronòstic es va adjudicar el títol de campió de la 28a edició, amb 7,5 punts. Ho va fer, a més, de la millor manera: derrotant el defensor del títol, Romain Edouard, que també conservava esperances de guanyar per segona vegada consecutiva i aprofitant el conservadorisme dels altres quatre colíders abans de l'última ronda, que es van enfrontar entre ells i van acabar en taules.

Els enfrontaments a les dues primeres taules, Bruzón contra Balogh i Narciso davant Hamdouchi, van acabar igualats sense gaire lluita perquè tots van voler assegurar-se així les primeres places. Aquests resultats deixaven el mestre internacional israelià Dan Zoler, com a únic jugador amb possibilitats matemàtiques d'endur-se el torneig en solitari si aconseguia la victòria. Aquest resultat, però, no era fàcil, ja que davant tenia al gran mestre francès Romain Edouard, que també lluitava pel punt per empatar així al capdavant de la classificació. Però l'israelià, el dinovè favorit en el rànquing inicial i 2.474 punts ELO, va poder sumar el tercer triomf seguit per confirmar la sorpresa.

El millor andorrà va ser Òscar de la Riva, amb 5,5 punts, després de les taules d'ahir davant de la gran mestra francesa Adina-Maria Hamdouchi. Amb cinc hi ha quatre escaquistes més: Raül García i Vicens Santamaria, que van perdre amb Adrien Demuth i Eduardo Serrano, respectivament, i Joan Fernández i Esteve Mateu que van superar Bernard Leloutre i Damir Marinc. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT