PUBLICITAT

Villaró, Llahí i Moles posaran l'accent andorrà a la Fira del Llibre del Pirineu

  • El teòleg Francesc Torralba i la novel·lista Najat el Hachmi les homilies de la festa
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Albert Villaró. Foto: TONY LARA

La 16a edició de la Festa del Llibre del Pirineu, que tindrà el 7 i el 8 de setembre a Organyà, ha tancat el cartell amb una notable presència andorrana. El desembarcament de les lletres locals l'encapçala, per trajectòria i veterania, Albert Villaró, un clàssic de la trobada –l'any passat hi va desfilar amb La primera pràctica– que aquesta vegada hi compareix per partida doble: d'una banda, amb L'escala del dolor, la segona entrega de les aventures de l'inspector Andreu Boix –ja saben: amb Sarkozy, la Bruni i un adulteri que acaba malament pel mig– i també amb el llibre-disc Les cobles del Peirot, escrit a sis mans amb el musicòleg Artur Blasco i l'etnòloga Maria Feliu i publicat la primavera passada, però que a Organyà es presenta oficialment i –atenció_ amb una molt prometedora cantada de cobles. Serà la nit de la primer ajornada.

Els altres autors locals que desfilaran per la Fira del Llibre seran Alfred Llahí i Pere Moles, tots dos amb novetat encara calenteta al sarró: el primer ho farà amb Històries de la nostra història, un periple amè i didàctic pels episodis més pintorescos que han configurat l'andorranitat; Moles, de la seva banda, hi compareix amb Andorra, tresors gràfics, monografia que revisa l'evolució de la publicitat al segle XX andorrà. Una aproximació ben exòtica a la història local que, com l'obra de Llahí, va veure la llum a 2+1 Editors, segell de nova creació que s'estrena a Organyà i que obrirà parada a l'envelat de la Fira. No serà l'únic –però quasi– entre els andorrans: l'acompanyaran Editorial Andorra i el col·lectiu Portella, al costat de clàssics del panorama editorial pirinenc com ara Salòria, Garsineu, Pagès, Sensus i Voliana.

Fins aquí, el toc local. La nòmina d'autors que assistiran a la Festa del Llibre la completen Manel Figuera (El Baridà: 39 indrets llegendaris), Núria García Quera (Nou viatge al Pirineu), Jordi Pasques i Ernest Costa (Alinyà, muntanya viva), Josep Masanés (La vall de la matança), Josep Mitjana (Maleïda terbollina), Javier Galindo (La Seu, 1936), Josep Espunyes (Obra poètica) i Ramon Ganyet (La Seu Olímpica). El programa es completa amb dues patums mediàtiques –la novel·lista Najat el Hachmi (La caçadora de cossos), i el teòleg Francesc Torralba– i la clausura la protagonitzarà Torb Teatre amb la versió dramatitzada de la novel·la Obaga, del mateix Villaró.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT