PUBLICITAT

Nous aires al Consell

  • L'absència ordinenca va ser la nota discordant La Casa de la Vall s'obre a la plaça del que serà el nou Consell General
M. R.
ANDORRA LA VELLA

A la Casa de la Vall, l'escenari que durant els últims mesos ha acollit unes complicades sessions parlamentàries a causa de la difícil situació aritmètica, es respirava un clima d'optimisme nacional digne de dies com el d'ahir, 13 anys després de la visita de l'últim copríncep francès, François Miterrand. Ahir el Síndic no va haver de dirimir les diferències d'interpretació entre uns consellers i uns altres, però sí que va jugar un paper determinant per forçar, amb una sinceritat que va sobtar tots els presents, que Sarkozy defensés el fons i les formes de la seva amenaça d'abdicació.

La sensació que no tot estava a lloc es va donar únicament amb la ja anunciada absència ordinenca. Acompanyat per Jaume Bartumeu, Sarkozy va saludar a la Sala dels Passos Perduts tant els presidents de grup parlamentari com els Cònsols de sis de les set parròquies, totes tret d'Ordino. Tots menys Ventura Espot. Mentre uns se saludaven, el Cònsol d'Ordino feia un beure als seus dominis satisfet pel suport social que, segons ell, tenia la seva decisió.

Absències com la dels reformistes Joan Torres i Celina Mandicó, escollits per Canillo, tenien una altra explicació: el període estival. En qualsevol cas, la històrica Casa de la Vall va oferir ahir una nova perspectiva: la de la plaça del nou edifici del Consell General, que obria portes per primer cop. L'enginyer de l'obra, que s'inaugurarà el pròxim 14 de març, feia un tomb per la zona, mentre dos policies dotats de prismàtics estrenaven la teulada com a punt de supervisió per a la seguretat. Nous aires, doncs, al Consell General.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT