PUBLICITAT

Comença la senyalització de les 18 rutes ciclistes del Principat

  • El projecte pretén estimular un turisme d'estiu vinculat a l'esport i la natura
  • El cost de l'actuació és d'uns 28.000 euros, pagats per Andorra Turisme i els comuns
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un dels senyals que es pot veure pujant la carretera del Coll d'Ordino, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Els treballs de senyalització de les 18 rutes ciclistes d'Andorra van començar ahir i es preveu que finalitzin durant la segona quinzena d'agost. Aquesta actuació, promoguda dins del programa Infoturisme d'Andorra Turisme, pretén potenciar un turisme d'estiu, en aquest cas, vinculat al ciclisme. El projecte té un cost total d'uns 28.000 euros, finançats a parts iguals per Andorra Turisme i els comuns.

Les primeres rutes ciclistes d'Andorra que s'estan senyalitzant són les següents: la que uneix el nucli d'Ordino amb el Coll d'Ordino, la ruta que connecta el Serrat amb la Coma d'Arcalís i la que enllaça Erts amb l'Estació de Pal. Segons el comunicat emès ahir pel Govern, aquest nou producte turístic, que engloba en total 18 recorreguts convenientment senyalitzats i repartits per tot el territori nacional, "s'ha creat perquè els amants del ciclisme puguin gaudir del seu esport i descobrir alhora la riquesa del patrimoni natural i cultural d'Andorra".

Els set comuns i la Taula Nacional de Mobilitat donen suport a aquesta iniciativa que, tal com recull el mateix comunicat, "respon a una clara voluntat de diversificar l'oferta turística andorrana i d'aprofitar el pas per territori andorrà de les principals curses ciclistes, com ara el Tour de França, la Vuelta a Espanya o la Volta a Catalunya.

L'objectiu que persegueix la se- nyalització d'aquestes rutes és que Andorra esdevingui un referent per al ciclisme i que una part del sector turístic s'especialitzi en aquest tipus de visitant. Igualment, la voluntat manifestada en diverses ocasions pels ministre de Turisme, Claude Benet, és que amb projectes d'aquest tipus "es desestacionalitzi" el turisme, és a dir, que Andorra potenciï el turisme de natura i muntanya durant tot l'any i no tan sols a l'hivern.

Per aquest motiu, amb la posada en marxa d'aquest nou projecte, s'ha demanat la implicació dels hotelers, de les empreses especialitzades en el sector del ciclisme i de les agències de viatges, entre d'altres. Paral.lelament, s'ha informat la Federació Andorrana de Ciclisme i els clubs de ciclisme andorrans i s'ha comunicat l'abast d'aquest projecte a tots els membres de la Taula de Turisme i Comerç.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT